Sporten met de app is heel anders dan joggen

Anja (37) trainde eerst met Evy, maar stapte over op PolitieConditie toen deze uitkwam.

“Meteen na het insturen van mijn sollicitatie ben ik gaan trainen voor de sporttest, ik deed namelijk bijna niks aan sport. Ik heb eerst 2 maanden gejogd met Evy voordat de sportapp van de politie uitkwam.

Ik heb eerst een training geluisterd en alle instructievideo’s gekeken. Dat was maar goed ook want ik had geen idee wat dribbelen was. Omdat ik nog maar weinig tijd had om te trainen ben ik meteen begonnen bij niveau 4. Dat was wel pittig. Het is totaal anders dan joggen. Je hartslag gaat direct veel sneller omhoog en je hebt minder rustmomenten dan bij Evy.

Maar dat is maar goed ook, want dat heb je wel nodig in de sporttest. In PolitieConditie zitten juist die explosieve acties die ook in de sporttest terugkomen. Het heeft me zeker wel geholpen; met mijn tijd van 3,26 minuten zat ik nog onder de tijd die vrouwen tot 19 jaar maximaal mogen halen (3,43 minuten red.)!

Het is wel belangrijk dat je de rustdagen in acht neemt. Ik hield netjes 2 tot 3 rustdagen aan en ik heb geen last van spierpijn gehad. Als je vaker achter elkaar gaat voel je dat wel in je benen. Ook moet je echt wel een beetje conditie hebben voordat je eraan begint. Mijn stiefzoon dacht ‘out of the blue’ ook wel even mee te kunnen lopen, maar hij moest halverwege afhaken. Het enige wat mij niet lukte was het opdrukken, maar gelukkig was daar ook een makkelijke variant van!”

Wil je ook trainen met PolitieConditie? Download ‘m nu in de Google Playstore. Bekijk hier een promovideo.

62 reacties

profielfoto

Netjes! Ben inmiddels al vanaf Januari aan het wachten tot ik verder kan met de sollicitatie procedure voor hoofdagent. Deel A & B keurig gehaald, alleen toen werd alles stop gezet helaas..

profielfoto

Goedzo, ik ben nu nog aant wachten tot de app ook op de iPhone beschikbaar is. En daarna hopen dat er snel vacatures komen...

profielfoto

Heel netjes! Ik heb de sporttest een jaar of 2 geleden afgelegd en wel behaald, maar helaas de psychologische test niet. Nu wacht ik op een vacature binnen mijn provincie en wil er nogmaals voor gaan. Nu hoopte ik eigenlijk dat de sportapp ook voor de iphone beschikbaar zou zijn, maar dat is die helaas niet. Ik doe ook al een poosje weinig tot niet aan sport. Dus hoop binnenkort te kunnen gaan voor hetgeen wat ik graag als beroep wil uitoefenen.

profielfoto

Hoi wat vragen zij Bij de psychologische test

profielfoto

Macy, dat weten we niet van te voren, daar kun je je ook niet op voorbereiden. Je gaat het gesprek in en dan loopt het vanzelf. Zie onze site voor enkele gegevens en het soort vragen: https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/selectie/Paginas/3e-selectiedag.aspx. Met vriendelijke groet, afd. Recruitment politie.

profielfoto

De sporttest nekte mij, met de aptitude test zat in bijna elk onderwerp op niveau 20 eentje op niveau 19 en taal had ik ook meer dan voldoende. Alleen die sporttest. Duimen dat die snel uitkomt voor de IOs.

profielfoto

Wat een gedoe allemaal.. Zoveel aanmeldingen en ik zie mensen ander half jaar wachten! Laatst hadden ze teveel agenten aangenomen. Is dit de enige manier om te solliciteren?

profielfoto

@Chaimae, momenteel zijn er geen vacatures. Je kunt inderdaad alleen solliciteren via www.kombijdepolitie.nl. Via mijn.kombijdepolitie.nl kun je een vacatureallert ontvangen.

profielfoto

hmzz..als ik dit zo lees, is het solliciteren net als een lot kopen.

profielfoto

@J.R.Medze In tegenstelling tot bepaalde opleidingen aan de universiteit zit er geen loting op de opleidingen voor de Politieacademie hoor....

profielfoto

Het is jammer dat er geen vacatures zijn op dit moment. Ik heb een rapport thuis liggen, met een positief resultaat, dat een deze dagen verloopt, en alle testen weer opnieuw moet doen. Aangezien mijn leeftijd, wil ik toch wel snel een baan bij de Politie. Ik heb zelfs al overwogen om als vrijwilliger te solliciteren. Dit laatste is lastig te combineren met mijn huidige baan.

profielfoto

@Niels Het is inderdaad een hele vervelende situatie als je rapport verloopt, terwijl je hier zelf niks aan kunt doen! Als vrijwilliger moet je ook de testen overnieuw doen, dus dat is sowieso niet een aanrader dan. Ook al omdat je geen twee sollicitaties tegelijk mag hebben lopen. We helpen je hopen dat het qua geldigheid allemaal niet te laat is!

profielfoto

Super goed van je! Ik ga binnenkort beginnen met fitnessen en daarna aan die sporttest beginnen, want zoals je al zegt je moet wel een al een beetje conditie hebben voor je aan die app begint!! Heb er echt zin in :)

profielfoto

Is er iemand die al enige tijd als politievrijwilliger ervaring heeft? En daar iets over kan vertellen. ?

profielfoto

@Alisa, die is aanwezig tijdens de voorlichtingen. Op dit kanaal zit niemand die al ervaring heeft. Wel staat er een blog van een politievrijwilliger op https://www.kombijdepolitie.nl/Soortenwerk/Pages/werken-als-politievrijwilliger.aspx.

profielfoto

In totaal train ik zo'n 8 uur per week bij mijn atletiekvereniging en zelfs voor mij is de app nog een pittige work-out. Wel erg leuk om te doen, dit is op een hele andere manier trainen dan ik gewend ben! Voorlopig ga ik na mijn opleiding maar een universitaire opleiding volgen. Hopelijk zijn er dan over een jaar of vier meer vacatures.

profielfoto

Ik hoop ook over ongeveer 3 tot 4 jaar te.kunnen soliciteren het likt me namelijk erg leuk en uitdagend om agent te zijn

profielfoto

Kan iemand mij vertellen hoe het zit als je al eerder hebt gewerkt bij de politie ? wat zijn de mogelijkheden om opnieuw in te stromen? En wanneer verwacht de politie ongeveer weer nieuwe vacatures te krijgen? ik heb gelezen dat er wel een aantal miljoen is uitgetrokken voor opleiding en scholing maar is dat alleen voor interne opleiding ? Tot nu toe heeft niemand mij een goed antwoord kunnen geven dus ik hoop dat ik het hier vind !

profielfoto

@ Tjeerd, Je kunt het beste rechtstreeks contact opnemen met de eenheid waar je destijds gewerkt hebben. Dat kun je doen via het telefoonnummer 0900-8844. Wanneer er weer vacatures komen is nog niet bekend. Maar je kunt je natuurlijk aanmelden voor een vacaturealert.

profielfoto

Wat houd die psychologische test in ?

profielfoto

@Joris, tijdens de psychologische test krijg je een casus voor een rollenspel. Tijdens het rollenspel wordt je getest op verschillende competenties. Voor alle informatie over de 3e selectiedag wil ik je verwijzen naar https://www.kombijdepolitie.nl/Selectie/Pages/deel-b.aspx?utm_source=ARM&utm_medium=link&utm_campaign=statusupdate

profielfoto

Ik wil graag de opleiding tot agent volgen. Is het misschien ook handig om dan alvast te beginnen als politievrijwilliger om zo alvast wat ervaring op te doen?

profielfoto

@Ageeth, er zijn geen speciale overstapmogelijkheden vanuit politievrijwilliger naar beroeps, je hebt geen voorrang. Als je voor politievrijwilliger gaat solliciteren verwachten we ook dat je dat een tijd gaat doen. Natuurlijk is het een goede manier om ervaring op te doen, maar hou er dus rekening mee dat je niet zomaar over kan stappen.

profielfoto

Ik heb een half jaar bij de politie stage gelopen, dat vond ik erg leuk. Ik wil dan ook in de toekomst bij de politie gaan werken. Ik twijfel heel erg tussen de opleiding politiekundige en recherchekundige. Is er iemand die me kan helpen bij mijn keuze. Momenteel doe ik hbo rechten.

profielfoto

@Seymanur Als politiekundige ben je de verbindende schakel tussen strategie en de uitvoering van het beleid op straat. Je houdt je bezig met maatschappelijke thema’s als verkeersveiligheid, overlast en criminaliteit. Dit doe je niet alleen met collega’s binnen de politie, maar ook met partners van gemeente, brandweer en GGD. Als recherchekundige kun je bij de politie een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van zware misdrijven. Je voert samen met je collega-rechercheurs opsporingsonderzoeken uit. In die teams breng je kennis en vaardigheden mee om criminele praktijken effectief aan te pakken. Je vervult een belangrijke rol in het veiliger maken van de samenleving. Welke functie het beste bij jou past is natuurlijk aan jezelf. Helaas zijn deze vacatures momenteel gesloten. Wanneer er weer vacatures komen is niet bekend.

profielfoto

Ik doe nu de kappersopleiding en ik vind het tegen vallen, ik zoek echt een opleiding die nooit hetzelfde is en daarom spreekt deze opleiding me erg aan ik zou willen weten wanneer er eventueel open dagen zijn zodat ik een indruk kan krijgen van de politie en wat het nou inhoud ( heb ook al filmpjes gekeken en de website afgelezen ) . Hoop dat ik hierop een informatieve reactie krijg.

profielfoto

@Sanne, leuk te horen dat je belangstelling hebt. Je kunt een Beroepsoriëntatie bezoeken deze worden meerder malen per maand gegeven. www.kombijdepolitie.nl/agenda. Maak je profiel op mijn.kombijdepolitie.nl compleet ook voor voorlichtingen, om als eerste een berichtje te krijgen als er weer nieuwe voorlichtingen zijn geplaatst. Voor nu zitten ze namelijk allemaal vol.

profielfoto

Ik hoop dat er snel nieuwe vacatures bijkomen!

profielfoto

Ik wil al een aantal jaar graag bij de politie werken maar ik ben nog geen 18 dus ik moet nog een aantal jaren wachten. Er is alleen één ding wat ik me erg afvraag, bij mij op school werd gezegd dat je een hbo-bachelor moest hebben om te kunnen solliciteren, maar ik doe momenteel VWO, dus weet iemand of ik eerst een hbo-bachelor opleiding moet volgen of kan ik na het VWO direct gaan solliciteren?

profielfoto

Beste Michelle, Je kunt met een vwo diploma solliciteren voor Politiekundige Bachelor. Mocht je willen solliciteren voor Recherchekundige (hbo-masteropleiding), dan moet je in het bezit zijn van een hbo-bachelordiploma.

profielfoto

er zijn alleen nog plaatsen vrij voor die open dagen als vrijwilliger en de rest zit vol is er nog een anderen manier om er als nog heen te kunnen?

profielfoto

De enige manier om je aan te melden voor een voorlichting is via de site kombijdepolitie.nl/agenda. Om als eerste op de hoogte te zijn kun je het beste een profiel aanmaken op mijn.kombijdepolitie.nl maar die heb je ook al..... Je zou het kunnen proberen op de dag zelf om even te bellen met 0800-6096 of er misschien nog iemand is uitgevallen.

profielfoto

Hallo kombijdepolitie, Wil graag na mijn HBO Integrale veiligheid solliciteren op functie recherchekundige. Ik volg de agenda dagelijks al jaren, maar zie nooit voorlichtingen voor de functie recherchekundige. Komen die er nog? Daarnaast is het over een klein maandje al 2014. Er zou nu toch langzamerhand wel meer duidelijkheid moeten zijn over opleidingsplaatsen in 2014?

profielfoto

Beste Enes, er zijn momenteel geen voorlichtingen voor recherchekundige. Wanneer deze weer komen is ook niet bekend. Dit geldt ook voor vacatures helaas.

profielfoto

Aankomende dinsdag eerst bijeenkomst voor de politie vrijwilliger:-) ik heb er onwijs veel zin in! Maar zie een beetje op tegen de sporttest. Is er iemand die tips heeft om de training een beetje leuk te maken als je alleen traint? Of is er iemand in de omgeving van Lisse die mee wil/kan trainen?

profielfoto

Ik vroeg mij af of het ook mogelijk is om vanuit politievrijwilliger door te stromen naar agent (als die vacature weer beschikbaar is)? Aangezien ik eerst mijn opleiding af wil maken en daarna bij de politie wil solliciteren als agent. In de tussentijd zou het super zijn om als vrijwilliger naast mijn studie aan de slag te gaan!

profielfoto

Je kunt als je politievrijwilliger bent solliciteren voor agent. Maar je zult dan ook de volledige selectie weer moeten doorlopen en hebt geen uitzonderingspositie.

profielfoto

En hoe zit dit met de opleiding, ben je dan verplicht op deze af te maken als vrijwilliger of mag je naar de selectieprocedure van bijv de funtie agent de opleiding oppakken waar je bent gebleven en zo verder studeren naar de functie van agent?

profielfoto

@Joshua Er worden geen vrijstellingen verleend, niet voor de opleiding en ook niet voor de selectieprocedure. Dus vrijwilliger is geen 'afsnijroute' voor agent.

profielfoto

Is er een limiet hoe vaak je mag solliciteren bij de politie? Als je al bv een paar keer bent afgewezen mag je dan nog proberen tot je aangenomen wordt, of mag dat niet meer dan omdat je al een keer bent afgewezen?

profielfoto

@Ichlas dit is natuurlijk wel afhankelijk op basis van welke reden je bent afgewezen. Maar in principe als je aan de eisen voldoet mag je gewoon blijven solliciteren. Alleen als je al een keer op selectie bent geweest bij de 2e dag dan moet er een half jaar tussen zitten. Fijne dagen nog!

profielfoto

Even een vraagje. Als je nu solliciteert op de vacature van vrijwilliger surveillance en handhaving staat er dat je binnen enkele weken de sporttest krijgt. Waar moet ik aan denken als er staat binnen enkele weken, bijvoorbeeld 2 weken? of langer? Fijne dagen!

profielfoto

@Marloes, op dit moment is het niet zo druk bij de afdeling selectie. Dus de kans dat je snel na je sollicitatie een oproep krijgt is wel groot. Maar de 1e dag is bewust blauw, de 2e dag is de sporttest een onderdeel van de selectie. Bereid je anders alvast voor met de sport app PolitieConditie zowel voor Android al IOS.

profielfoto

Stel je bent net na je 18de opgepakt voor een vechtpartij artikel 300 en atikel 304. Je hebt daarvoor een strafblad gekregen. het is nu het 7jaar geleden, en verder niet in aanraking gekomen met de politie, Maak je dan nog kans?

profielfoto

Ernesto, dit is een te gedetailleerde en te persoonlijke vraag om hier te behandelen. Het enige wat we kunnen zeggen is dat een strafblad het wel problematisch maakt om bij de politie te komen werken.

profielfoto

Ik begon laatst met trainen, gelijk bij niveau 5 begonnen. Ik kon het makkelijk volhouden en er zit veel afwisseling in waardoor het leuk blijft om te trainen.

profielfoto

@Iris, Dan beschik jij vast over een goede basisconditie ;-). Goed om te horen dat je de App leuk vindt om mee te trainen.

profielfoto

Politiekundige spreekt mij heel erg aan! Ik zou hier graag voor willen solliciteren. Is er misschien al iets bekend over wanneer er weer vacatures vrijkomen hiervoor?

profielfoto

@Denise, nee helaas is dat onbekend. Maar als je een vacature alert hebt aangemaakt krijg je vanzelf bericht als het zover is!

profielfoto

@Denise, nee helaas is dat onbekend. Maar als je een vacature alert hebt aangemaakt krijg je vanzelf bericht als het zover is!

profielfoto

Jaa, dat heb ik gedaan! Ik hoop dat er snel weer vacatures vrijkomen!

profielfoto

@Denise, goed om te horen dat je dat gedaan hebt.

profielfoto

Ik heb vanmiddag de politie conditie app geinstaleerd, en ik heb eerst even geluisterd en toen direct op niveau 5 geprobeerd maar ik moet zeggen dat ik niveau 5 toch wel vrij licht vond in vergelijking met wat ik er van heb verwacht. Toen ik in de 2de klas van de mavo zat zij mijn gymleraar altijd dat je een zeer goede conditie moest hebben voor bij de politie, nou train ik al sinds mijn 14 voor de sporttest van de politie omdat ik dus dacht dat ik dus daadwerkelijk een zeer goede conditie moest hebben maar ik had de politietest al gedaan op mijn opleiding handhaver toezicht en veiligheid, en toen was ik gelukkig aangenomen, maar als ik al direct niveau 5 kan halen en nog genoeg energie daarnaa over heb en ze zeggen dat je dan optimaal hebt voorbereid voor de sporttest, dan valt de sporttest toch wel een beetje mee? of verkijk ik mij daarop? dankuwel voor het lezen en ik hoop spoedig op uw reactie!

profielfoto

@Chris, als je al vanaf je 14e traint hiervoor dan snap ik dat je het mee vindt vallen :-) Het is heel erg persoonlijk en het hangt er vanaf hoe goed je conditie is inderdaad. Mooi meegenomen toch dat je het mee vindt vallen.

profielfoto

Dankuwel voor uw reactie, nou vroeg ik me af ik zit in examenjaar en als ik dit jaar heb voltooid dan kan ik bij politie solliciteren voor hoofdagent, maar wat als ze geen vacatures hebben? maar ik toch perse bij politie wil? wat moet je dan doen? Zou je dan moeten verhuizen naar het westen bijvoorbeeld?

profielfoto

@Chris, of er vacatures zijn tegen de tijd dat je je examen hebt gehaald weten we helaas niet. Helaas kun je alleen maar afwachten. Het beste zorg je dat je een alternatieve opleiding/ baan vindt zolang je niet bij de politie terecht kunt.

profielfoto

Die website doet het niet.. Maar de app is in een mooi ding om je conditie goed te verhogen. Is het ook een idee om spierballen enzo te trainen?

profielfoto

@ Ernesto, ga er maar vanuit dat je niet door de selectie komt als je in het verleden in aanraking bent geweest met politie of justitie. Dit blijft altijd in de systemen staan helaas. Je moet van onbesproken gedrag zijn wil je bij de politie werken. Ik zit namelijk met hetzelfde dilemma :)

profielfoto

Is de Poltieconditie-app echt een goede maatstaf? Ik heb 'm namelijk ook geïnstalleerd en gelijk de eerste avond heb ik de eerste 3 niveau's achter elkaar gedaan. En dat komt, geloof ik, niet door mijn 'geweldige' conditie. Vind het wat tegenvallen, had wat meer uitdaging en krachtoefeningen verwacht. Voor de rest wel veel leuker dan de andere conditieapps die je kan downloaden.

profielfoto

@Job, jazeker, als je de hele app hebt doorlopen en fit blijft is de kans heel groot dat je de sporttest ook gaat halen. Veel kracht is niet echt nodig, die heb je tijdens de test alleen nodig voor het duwen van de kar en het tillen van de ballen.

profielfoto

Ik heb vbo diploma (niveau b) techniek kan ik hier ook mee een vervolgopleiding bij de politie volgen .?

profielfoto

Beste Martin, Met dit diploma zou je kunnen solliciteren als surveillant. Helaas zijn er momenteel geen vacatures, maar je kunt je wel aanmelden voor een vacature-alert op deze site.

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen