Nieuwe website politievrijwilligers

De komende jaren blijft de politie hard op zoek naar meer politievrijwilligers. In de surveillance en handhaving maar ook in de arrestantenzorg, administratie, etc. Omdat er veel te vertellen is over de soorten vrijwilligerswerk, de opleiding, wat de politie jou te bieden heeft en wat jij kunt bijdragen, verdienen de vrijwilligers een eigen website.

Daarom kun je vanaf nu alle vacatures, voorlichtingen, ervaringsverhalen en andere informatie vinden op: www.wordpolitievrijwilliger.nl

Nieuwe vacatures en/of voorlichtingen blijf je uiteraard ook ontvangen via mijn.kombijdepolitie.nl.

134 reacties

profielfoto

Hallo ik heb gesolliciteerd als functie vrijwillige politie ik hoop dat ik een intakegesprek krijg ben zo nerveus.........

profielfoto

waar kan je je opgeven voor vrijwilligerswerk kan het nergens vinden?

profielfoto

Hi Iman, www.wordpolitievrijwilliger.nl ^OvS

profielfoto

De oude site werkt niet goed meer. De linkjes naar extra informatie komen uit bij de algemene werken-site van de Politie. Daar staat niets vermeld over de vrijwillige politie. Dus tip: even aanpassen of de site offline halen.

profielfoto

Dat vind is super goed dat er naar gezocht word alleen jammer als je agent wil worden dat dan niet kan omdat er geen vacatures zijn dus je kan ook geen opleiding tot agent volgen voor midden Nederland/Amsterdam.

profielfoto

De komende jaren blijft de politie hard op zoek naar meer politievrijwilligers. In de surveillance en handhaving maar ook in de arrestantenzorg, administratie, etc. Omdat er veel te vertellen is over de soorten vrijwilligerswerk, de opleiding, wat de politie jou te bieden heeft en wat jij kunt bijdragen, verdienen de vrijwilligers een eigen website. Daarom kun je vanaf nu alle vacatures, voorlichtingen, ervaringsverhalen en andere informatie vinden op: www.wordpolitievrijwilliger.nl Nieuwe vacatures en/of voorlichtingen blijf je uiteraard ook ontvangen via mijn.kombijdepolitie.nl. vrijwillgerswerk fotograaf

profielfoto

ik wil heel graag de opleiding surveillance en handhaving maar jammer er is geen vacature hiervoor

profielfoto

Hoi Faysal, op www.wordpolitievrijwilliger.nl vind je wel vacatures voor vrijwilliger surveillance en handhaving. Zoek je die?

profielfoto

Hallo, Ik was gisteren bij de BOP in apeldoorn. Leerzaam avond gehad. Weten jullie al wanneer er ongeveer vacatures kunnen komen voor de politiekundige? Groetjes Ozdemir

profielfoto

Beste Baris, Helaas kunnen wij ook niet zeggen wanneer er weer vacatures komen voor politiekundige. Maar mocht je je aangemeld hebben voor een vacaturealert, dan laten we je het tzt direct weten. Goed om te lezen dat je een leerzame avond hebt gehad! Met vriendelijke groet, Afdeling Werving Politie

profielfoto

Ik zou graag de opleiding tot arrestantenverzorger, bewaking en transport willen gaan volgen in Flevoland of in Amsterdam helaas zijn er op dit moment geen vacatures voor, de vrijwillige Politie spreekt mij ook wel aan maar ik ben op het moment al werkzaam als vrijwillig opsporingsambtenaar voor de Visserijwet.

profielfoto

@Raymond, Wat voor soort vrijwilliger zou jij willen worden? Er zijn namelijk verschillende vrijwilligersfuncties.

profielfoto

Ik heb gesolliciteerd als vrijwilliger administratief in Veenendaal. Ben zeer benieuwd! Mijn schoonzoon, die in opleiding is voor Hoofdagent, heeft mij er op attent gemaakt, dat er ook vrijwilligers werkzaam zijn bij de politie. Ik vond dit direct een interessante gedachte en ben gaan zoeken op het Internet. Ik ben wegens overtolligheid bij het Ministerie van Defensie eervol ontslagen, met een goede wachtgeldregeling, maar wil toch graag werkzaam zijn voor een aantal dagen per week. En waar kun je beter werken dan bij de politie :-)

profielfoto

Ik zou graag vrijwilliger surveillance en handhaving willen worden, daarnaast heb ik nog een voorkeur en dat is vrijwilliger arrestantenzorg locatatie(s) Amsterdam of Flevoland. Alleen is het waarschijnlijk nu niet mogelijk om over te stappen naar de vrijwillige Politie dit omdat ik een contract heb getekend als Federatie Boa voor de Visserijwet voor een periode van 3 jr, wel bied het Politiewerk meer mogelijkheden heb ik gemerkt nadat ik met de Politie van Almere op Nachtcontrole ben geweest.

profielfoto

Beste heer Kamp, dank voor de betrokkenheid! Eenheid Midden-Nederland neemt contact op!

profielfoto

Hoi Raymond, jij ook bedankt voor je betrokkenheid ;-) Lastig vanuit onze positie te beoordelen of er sprake is van belangenverstrengeling! Misschien even contact opnemen met de eenheid Amsterdam of Midden-Nederland hiervoor? De contactgegevens vind je in de betreffende vacatures op wordpolitievrijwilliger.nl.

profielfoto

Krijg je als vrijwilliger bij arrestantenzorg ook bevoegdheden ? Moet je bijvoorbeeld een diploma buitengewoon opsporingsambtenaar/arrestantenverzorger halen, of ben je meer een toezichthouder zonder bevoegdheden ? Hoe dan ook het lijkt mij een erg leuke functie. Alvast bedankt voor uw reactie.

profielfoto

Beste Kevin, Het is afhankelijk van de behoefte van de eenheid. Je kunt dit het beste navragen bij de eenheid waar je gaat solliciteren.

profielfoto

Helaas door n autoongeluk in 2004 moest ik stoppen met de opleiding tot agente Omdat het nog steeds mijn droombaan blijft en de branche mij blijft trekken Zoek en hoop ik op n vacature (vrijwillig) als arrestantenverzorger, baliemedewerkster, verbalisant, verkeershandhaver etc in de regio twente

profielfoto

@Danielle, momenteel zijn die vacatures er niet maar als ze weer komen en je hebt bij je profiel vrijwilligerswerk ingevoerd dan krijg je bericht zodra ze er weer zijn.

profielfoto

Hallo, Ik heb mijn MBO-3 ICT bijna afgerond. Ik wil nu graag een opleiding volgen tot agent, helaas zijn er geen vacatures. Bestaat er een kans dat als je bij de vrijwillige politie gaat, je ook meer kans maakt op de opleiding/baan? En hoe vaak komt er een vacature vrij? Moet ik dan denken aan 2 per maand, of per jaar? Want het kan natuurlijk lang duren. Zouden jullie mij hier een indicatie over kunnen geven? Groetjes, Nick.

profielfoto

Beste Nick, ook wij weten niet wanneer er weer vacatures komen. Je kunt solliciteren voor de vrijwillige politie maar je hebt geen voorrang als je voor agent wilt solliciteren. Je zult dan opnieuw de selectieprocedure moeten volgen. Helaas kunnen wij ook geen indicatie geven hoe lang het nog gaat duren. Met vriendelijke groet, Afdeling Werving Politie

profielfoto

Hoi, ik heb mijn VMBO opleiding afgerond, nu ben ik bezig met een MBO opleiding ( SPORT ) dat wil ik binnenkort ook gaan afronden, ik ben namelijk bijna 17 jaar ( 29 november ) en ik wou altijd al wat doen wat met politie te maken had. Als ik deze opleiding afrond die ik nu aan het doen ben, zou het top zijn als ik met politiewerk verder kan. Groetjes, Priscilla Abbing

profielfoto

Beste Priscilla, als je de opleiding voor agent wilt volgen moet je eerst solliciteren op een functie. Helaas zijn er momenteel geen vacatures en is het ook niet bekend wanneer deze weer komen. Daarom adviseren we om een opleiding te gaan doen wat je ook leuk lijkt. Heel veel succes!

profielfoto

Dinsdag 19-11-13 via Randstad bij de Politie Regio Vechtstreek in Hilversum gesolliciteerd voor de functie als Centralist > omschreven door Randstad als Callcentermedewerker (M/V), woensdag werd ik met de mededeling teruggebeld dat zij wel interesse hadden gezien mijn opleiding(en) die ik gevolgd heb o.a VMBO-TL administratieve richting, en mijn Buitengewoon Opsporingsdiploma, vervolgens een afspraak gemaakt om mij vrijdagmiddag terug te bellen gezien mijn werkzaamheden overdags. Daarnaast ben ik zo'n anderhalf jaar werkzaam als vrijwilliger, 1ste halfjaar als hengelsportcontroleur, en nu iets meer als een jaar werkzaam als Buitengewoon Opsporingsambtenaar voor de Visserijwet. Daarnaast de nodige waarschuwingen, en processen verbaal uitgeschreven. Vandaag vrijdag middag teruggebeld via randstad met de mededeling per wanneer ik beschikbaar was, en dat de opleidingseisen door de Politie in Hilversum verscherpt waren, daar moest zij nog even navraag over doen vervolgens te horen gekregen dat ik toch echt een MBO Niveau-4 diploma in mijn bezit moest hebben om in aanmerking te komen voor de functie als centralist op de meldkamer bij de Politie. En kan dit zomaar eerst iemand blij maken dan hadden ze mij net zo goed niet kunnen bellen, als ze mijn curriculum vitae goed hadden gelezen beetje teleurstellend dit bericht na alle moeite.

profielfoto

Ik heb gesolliciteerd bij de Politie Veenendaal als Vrijwilliger Administratief. De sluitingsdatum voor deze vacature is 29 november. Ik zie deze vacature echter niet meer terug op de website. Betekent dit dat er dan genoeg aanmeldingen zijn of is deze vacature geannuleerd?

profielfoto

Alle vacatures voor Vrijwilliger Administratief en Facilitair hebben wij van onze site moeten halen. Wij hopen dat ze er binnenkort weer open mogen. Als het goed is neemt iemand van de eenheid contact met u op. Gr. Astrid, Afdeling Werving

profielfoto

Raymond Kaltofen, heel vervelend dat jij het slachtoffer bent geworden van een stukje miscommunicatie tussen Randstad en de eenheid. Misschien komt er nog wel een andere vacature waarvoor je met je diploma's en ervaring wel in aanmerking komt.

profielfoto

De vacatures voor arrestantenzorg/publieksservice zijn er ook afgehaald, worden deze binnenkort ook weer opengesteld ? Gr Kevin

profielfoto

Hoi Kevin, we hopen het wel! Er zijn nu gesprekken gaande tussen de korpsleiding en de vakbonden en zodra alles rond is hopen wij dat de vacatures weer gewoon open mogen.

profielfoto

Hallo, hoeveel uren kan/mag je werken als politievrijwilliger kan dat tussen 32/38 uur per week?

profielfoto

Ik ben erg benieuwd. Heb een sollicitatie ingediend hopen dat de mogelijkheid bestaat door te kunnen stromen naar de niveau 5 opleiding indien er een plek vrij komt. En anders gewoon lekker onderaan de ladder beginnen en langzaam trede voor trede opklimmen. Is ook niks mis mee dacht ik zo.

profielfoto

Beste Baris, het is gebruikelijk dat je politievrijwillger bent naast je dagelijkse werk of bezigheden (zo'n 240 uur per jaar). 32 tot 38 is bijna fulltime, dan kun je beter wachten op een vacature voor een reguliere agentfunctie.

profielfoto

Hoi Nick, momenteel is het zo dat je als vrijwilliger geen vrijstellingen krijgt hoor. Dus als je niveau 5 wilt doen moet je opnieuw op een vacature solliciteren en de selectie doorlopen.

profielfoto

Erg jammer dat er nog geen mogelijkheid is om een opleiding tot agent te volgen. Ik werk inmiddels wel via Westvlietbewaking voor de politie regio Den haag Centrum als ddo-er. Ik heb een aantal bekenden die bij de politie werkzaam zijn. Deze gaven mij aan om het te blijven proberen. Dus ik geef niet op!!!!

profielfoto

Hoi Robert, aan je motivatie zal het niet liggen. Helaas is het niet bekend wanneer er weer vacatures zijn. Maar goed om te lezen dat je niet opgeeft.

profielfoto

İk heb ook net geslociteerd. Het is mijn droombaan ik hoop dat ze me roepen voor een intakegesprek.

profielfoto

Ik had gehoord van een Agent hier uit Enschede, dat surviant eruit gaat omdat ze geen overzicht meer over hadden. Is dat waar?

profielfoto

Hallo Merve, het is wel bekend dat de politie op termijn meer hoger opgeleiden wil laten instromen, maar wat dit precies voor surveillant gaat betekenen is nog niet bekend hoor!

profielfoto

Ik ben bang dat Politie Nederland voortaan alleen maar vrijwilligers gaat aannemen, dat is de enigste wat ik terug kan vinden op de site van de grootste werkgever van Nederland. Ik neem aan dat de crisis dan ook hard heeft geslagen bij jullie. >-------------------------------------------------<

profielfoto

Ik ben werkzaam in de beveiliging Is het ook mogelijk dat ik kan solliciteren op vrijwilliger functies zoals arrestantenverzorger ??? Ik zou naast de beveiliging ook zo graag iets bij de politie willen doen

profielfoto

Hoi Sven, het is helaas niet mogelijk om een baan in de beveiliging te combineren met de functie politievrijwilliger. Mocht je hierover meer informatie willen, kun je tijdens kantooruren bellen met 0800-6096.

profielfoto

Hoi ik ben Mehmet ik wil graag politie conditie dowlaoden maar weet niet hoe het miet daar door is me vraag hoe ik dat moet? X mehmet

profielfoto

Hallo Mehmet dat moet je via app store doen volgens mij licht er aan wat voor je telefoon je gebruik

profielfoto

@Mehmet Inderdaad, zoals Dursun zegt, is dit afhankelijk van je telefoon. Het werkt net als het downloaden van andere apps: in de iStore of in de Google play-store. Succes!

profielfoto

Is er dan helemaal niet te zeggen wanneer er vacatures komen voor agent? Ik las namelijk dat de opleidingen voor agent in januari, mei en oktober zouden starten? Wil onwijs graag de opleiding volgen!

profielfoto

Helaas, was dat maar zo...Het klopt inderdaad dat er opleidingen starten volgend jaar maar deze worden gevuld door kandidaten vanuit de portefeuille. Gewoon mijn kombijdepolitie.nl in de gaten houden dan weet je het echt als eerste!! Succes en nog prettige dagen gewenst.

profielfoto

"gevuld vanuit de portefeuille"??? hoe kom ik in die portefeuille ?? moet ik mijn eigen portefeuille inleveren op een politie bureau zodat er met mij contact wordt opgenomen, ik de portefeuille kom ophalen en de mededeling krijg dat ik kan solliciteren voor hoofdagent ?? Dat zou toppie zijn. En hoe zit het met de vergrijzing ? er zijn jonge, actieve, agenten en agentes nodig, die het stokje van "oudere collega's "overnemen. Het werk blijft toch liggen als er geen nieuwe lichting komt, terwijl die staat te trappelen om te solliciteren en "de generatie van onze tijd" te ondersteunen en hulp en diensten te bieden. Met vriendelijke groet, Stasiu Kalkman

profielfoto

@Stasiu Helaas opgenomen worden in een portefeuille is niet mogelijk. Deze portefeuille is destijds ontstaan door een beslissing vanuit het ministerie om alle vacatures plotseling te sluiten. Er zaten toen al veel kandidaten in de procedure. Zij mochten de procedure verder afronden en zijn later alsnog geplaatst (eind 2013 en 2014). De vergrijzing die verwacht werd blijft helaas uit... veel dienders willen toch blijven werken. Dat je enthousiast bent dat hebben we zeker al in de gaten ;-) op onze social media, dus dat zit wel goed!

profielfoto

Beste, Ik wil volgend jaar beginnen met de opleiding als hoofdagent. Is het slim om nu al te zoeken naar een vacature en ook meteen aan te melden.. MVG,

profielfoto

@Ozan. Als er weer vacatures vrijkomen staat in de vacature voor welk opleidingsmoment die plek beschikbaar is. Dit is dus afhankelijk van de vacature! Scherp blijven op de meldingen van mijn.kombijdepolitie en geduld.......! Fingers crossed. Wat je al wel kunt doen in je voorbereiden op de sporttest dit is een onderdeel van de selectieprocedure. Hulp hierbij nodig...? Download de PolitieConditie app voor Andriod en iOS en stoom jezelf klaar voor de sporttest.

profielfoto

Ik zit op de havo en als het lukt is dit mijn laatste jaar. Voor mei moet ik ingeschreven zijn voor een school/opleiding. Nu is de vraag of er wel vraag naar sollicitanten zijn, want ik zie in deze blogs veel mensen die wachten op vacatures die er niet zijn?

profielfoto

Beste Metin, Het klopt dat er op dit moment weinig vacatures zijn. Ik raad je aan om zolang er nog geen vacatures zijn te zoeken naar een alternatieve hbo-studie.

profielfoto

Wordt er nog een sollicitatieronde verwacht dit (school)jaar? En hoeveel sollicitanten worden per ronde aangenomen? Vooral m.b.t. De richting politiekundige.

profielfoto

@Joris. Het is nog niet bekend wanneer er weer vacatures zijn voor politiekundige en hoeveel plekken er dan zijn.

profielfoto

Kan je solliciteren voor vrijwilliger en dan eventueel later doorstromen naar beroeps?

profielfoto

@Polmaai. Er zijn geen speciale overstapregelingen voor, en je hebt ook geen voorrang als politievrijwilliger. Je moet dan gewoon weer solliciteren voor beroeps, en de selectie opnieuw doorlopen.

profielfoto

hoi met Ben, ben sinds 01-01-2014 weer thuis na 1,5 jaar voor de politie te hebben gewerkt, en ik vind het jammer dat er op dit ogenblik geen vacature is voor mensen die graag willen en de organisatie van binnen goed kennen. volgens mij is er voor mij altijd wel wat de doen op een team. volgens mij is dit een gemiste kans. vr.gr...Ben

profielfoto

Beste Ben, helaas bepalen wij het beleid niet, ook wij wachten op vacatures.

profielfoto

[ Bericht verwijderd door beheerder ]

profielfoto

Ook ik heb een profiel aangemaakt. Leuk om bovenstaande reacties te lezen en vooral het respons. Een goede inzet en geduld brengt ons vast waar we willen staan. Ik hou de vacatures in de gaten. Succes iedereen!

profielfoto

Hallo,ik heb even een vraagje....misschien kunt u hem beantwoorden? Graag zou ik in mijn plaats,vrijwilliger worden voor buurtonderzoek. Gaat dat via TVH,of regelt de politie dat? Het staat namelijk wel op de site van de politie. En leest de politie je profiel,en bellen ze je dan? Of is het beter dat ik het aangeef bij ons politieburo? Want ik zou heel graag aan de slag willen. Verder wil ik nog weten,of ik een opleiding daarvoor moet volgen,en wat voor een opleiding eventueel...... Heb nu mijn beveiligings papieren en in het verleden gewerkt in een PI. Zou ik dan zeker een kans maken? Groetjes Sonja.

profielfoto

@Sonja goed te horen dat je een bijdrage wil leveren. Lees hier meer over politievrijwilliger buurtonderzoek https://www.kombijdepolitie.nl/vrijwilliger-politie/soorten-vrijwilligerswerk/buurtonderzoek/Pages/politievrijwilliger-buurtonderzoek.aspx Dat geeft vast meer duidelijkheid. Succes!

profielfoto

Dankjewel...gr

profielfoto

Die site had ik ook al bekeken hoor,en ook op gesolliciteerd....maar is dat voldoende,of moet je zelf nog even contact opnemen,of denkt u,als ze iemand zoeken daarvoor,dat je dan zelf gebeld word?Wil zo graag aan de slag!!gr Sonja.

profielfoto

@Sonja, als je via www.kombijdepolitie.nl gesolliciteerd hebt wordt er vanzelf contact opgenomen. Mocht dit al enige tijd geleden zijn kun je contact opnemen met het landelijke frontoffice via 0800-6096. Zij kunnen je dan doorverbinden met de eenheid. Succes.

profielfoto

mag je als beveiliger (stagiair) ook in de arrestantenzorg werken?

profielfoto

@Channah, het hangt een beetje af van je functie bij de arrestantenzorg maar de kan is klein dat je deze 2 mag en kan combineren. Dit heeft vooral met belangenverstrengeling te maken.

profielfoto

hallo ik had nog een vraagje ik zit momenteel op de HAVO, maar ik ben (als ik afstudeer) pas net 17. Ik was van plan om dan eerst de vrijwilligers opleiding te doen en daarna de opleiding tot politiekundige en dan een bijbaantje nemen bij de politie terwijl ik deze opleiding doe is dit dan ook mogelijk?

profielfoto

Ook heb ik nog een vraag over de video van de screening waarbij de dronken zwerver op het bankje ligt, in eerste instantie wordt er van je verwacht dat je zijn hartslag controleert en dan misschien wel overgaat op reanimatie maar de realiteit is wel zo dat deze man verschillende ziektes/infecties kan hebben en lijkt het mij nou niet bepaald slim om hem mond op mond te geven want voor dat je het weet heb je misschien wel herpes of wie weet wel erger. ook is het niet handig om deze man aan te raken want zwervers staan bekend om het feit dat ze 9 van de 10 keer iets scherps (als wapen) bij zich hebben en hier kan je je dan ook lelijk aan verwonden hoe zit dit precies?

profielfoto

@Mohamed De opleiding tot politiekundige is een hbo-bacheloropleiding die 4 jaar duurt. Je studie aan de Politieacademie wissel je af met werkend leren in de eenheid. Na de eerste 9 maanden studeren ga je echt de praktijk ervaren. Een bijbaantje naast de opleiding is dus niet handig. De studie vergt namelijk veel. Voor deze opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Momenteel zijn er alleen geen vacatures voor politiekundige. Voor politievrijwilligers zijn er momenteel wel vacatures, maar het betekend niet dat als je politievrijwilliger bent, je dan door kan stromen naar politiekundige. Je zult dan weer moeten solliciteren en het selectietraject moeten doorlopen. Misschien is het handiger om na je havo een studie te volgen die je 2e keus is?

profielfoto

Op je vraag over het filmpje van screen jezelf, er is nooit een pasklaar antwoord. Je kunt gebruik maken van een Kiss of life. Dit is een beademingsmasker voor veilige en hygiënische mond-op-mond beademing. Als agent loop je natuurlijk een risico, maar tijdens de opleiding wordt er geleerd hoe je met bepaalde situaties om te gaan.

profielfoto

Beste mensen, Klopt het dat per 1 maart de vacatures voor arrestantenzorg etc weer open gaan ? Met vriendelijke groet, Kevin

profielfoto

@Kevin, Dit is bij ons niet bekend. Je kunt je aanmelden voor de vacaturealert. Heb je dat al gedaan?

profielfoto

Dankjewel....

profielfoto

Ik zou graag willen weten wanneer er vacatures zichtbaar zijn en of deze binnenkort online te zien zijn.

profielfoto

@kevin Het is nog niet bekend wanneer er weer vacatures komen. Heb je je al aangemeld voor de vacaturealert?

profielfoto

Heb gehoord dat er binnenkort i.v.m. pensioen een functie als conciërge/klusjesman vrij komt. Ik zou graag als conciërge of klusjesman bij de politie academie in mijn woonplaats willen werken. Hoe kan ik op zo`n functie solliciteren.

profielfoto

@ S. Jaasma, dergelijke functies zijn ons onbekend. Misschien kun je het beste even contact opnemen met de politie in jouw regio, via 0800-8844. Succes!

profielfoto

Ik vind het jammer, dat als je diploma's hebt voor beveiliging, EHBO, zelfverdediging, Engels, Nederlands, en al ervaring hebt opgedaan via stage, dat je voor vrijwillige politie toch weer 1.5 jaar in de studie zit. Is er geen andere mogelijkheid om dit soort werk te doen? Vriendelijke groet, Bert

profielfoto

@Bert Schoonbeek Hallo Bert, nee helaas niet. Misschien dat er in de toekomst zgn. volontairs gezocht worden bij de eenheden.

profielfoto

6 maart eerste selectie dag voor politievrijwilliger zoooo spannend, inmiddels niveau 5 van de sport app gehaald nu duimen

profielfoto

Goedendag, Ik had een vraag. Ik heb bij de koninklijke marechaussee gezeten, maar heb besloten om iets anders te gaan doen. Nou zou ik graag een functie bij de politie willen doen. Nou was mijn vraag: wanneer komen er ongeveer weer vacatures vrij ? Ik bezit het MBO coordinator beveiliging niveau 3. Mvg, F.Kamstra.

profielfoto

@Fernando, het is niet bekend wanneer er weer vacatures vrij komen. Zodra dit bekend is krijg je een vacaturealert als je bij je profiel aangegeven hebt dat je geïntereseerd bent in die functie. Wees er dan wel snel bij want je bent niet de enige geïnteresseerde.

profielfoto

Ik heb een algemene vraag over de opleiding/baan surveillance en handhaving (vrijwilliger). Als je, na de selectieprocedure, wordt aangenomen wat voor bevoegdheden heb je dan? (aangezien je dezelfde uitrusting hebt m.u.v. het vuurwapen). En zijn die bevoegdheden (als algemeen o.a.?) beperkt tot de dienst die je draait, of ook buiten je dienst? Als je bijvoorbeeld geen dienst hebt maar je constateert op straat een strafbaar feit, heb je dan alleen de burgerbevoegdheden of ook als o.a. zijnde?

profielfoto

@Robin op de site www.wordpolitievrijwilliger.nl staat veel van dit soort informatie. En het bezoek aan een Beroepsorientatie voor politievrijwilligers is ook een goede aanvullende informatiebron. Zeker omdat er dan ook een collega politievrijwilliger aanwezig is.

profielfoto

Ik zou graag een agent willen worden maar geen vacature zou ik het ook kunne zien als een soort baan met vrijwillegerswerk of krijg je maar een paar uur in de week?

profielfoto

Hoi Jaouad, voor vrijwilligerswerk is het in principe niet de bedoeling dat je dit fulltime doet. Je kunt sommige weken wellicht wel meer werken dan gemiddeld, maar dit is niet structureel de bedoeling (het moet geen bestaande banen 'verdringen').

profielfoto

Ooh okee das mooi zit namelijk ook met me stage als autotechnicus hoeveel uur per week zou het in beslag nemen om vrijwilleger te worden

profielfoto

Ooh okee das mooi zit namelijk ook met me stage als autotechnicus hoeveel uur per week zou het in beslag nemen om vrijwilleger te worden

profielfoto

Per toeval op jullie site beland én direct enthousiast ! Gezien mijn "achtergrond" ingeschreven als vrijwilligster administratief. Ben benieuwd !

profielfoto

Hoi Jaouad, reken op ongeveer 240 uur per jaar, gemiddeld dus zo'n vijf uur per week!

profielfoto

Hoi Inge, jij ook bedankt voor je positieve post! Alleen inschrijven voor vrijwilliger adminsitratief is niet mogelijk op het moment. Hoe heb je dat gedaan? :)

profielfoto

Beste ... Hoe heb ik dat gedaan ..... profiel aangemaakt, naar "voorkeuren en interesses" en bij "werken in specifiek vakgebied" dit aangevinkt .... is dit niet de juiste manier ?

profielfoto

Beste Inge, duidelijk. Maar helaas zijn er momenteel alleen vacatures voor vrijwilliger surveillance en handhaving.

profielfoto

Ik wil graag toegelaten worden tot de opleiding politiekundige zoals meerdere mensen. Helaas zijn er geen vacatures hiervoor momenteel.. maar stel dat er een vacature vrij komt hoe selecteren jullie iemand aangezien er heel veel vraag naar is maar weinig aanbod.. en hebben jullie enig idee hoelang het nog duurt? Met vriendelijke groet Hamed

profielfoto

Beste Hamed. Zodra er vacatures beschikbaar zijn zal er een vacaturealert worden verzonden. Wanneer er weer vacatures komen, daar hebben wij helaas ook geen zicht op. En inderdaad er is veel belangstelling en er zijn maar weinig vacatures. Wanneer en hoe een volgende openstelling zal verlopen is ook nog niet duidelijk. Maar dat horen tzt uiteraard.

profielfoto

Volgensmij is er al een jaar geen vacature meer voor agent. Erg jammer als je als klein jongentje al agent wilde worden en die mogelijkheid is er niet. Nu ben ik eigenlijk genoodzaakt om ander werk te zoeken en evt vrijwilliger erbij te doen. Niet dat dat erg is, als ik maar bij de politie kom

profielfoto

Beste heer/mevrouw, ik heb een korte vraag. Hoeveel opleidingsplaatsen komen er jaarlijks gewoonlijk vrij voor de opleiding Recherchekundige? Worden deze vacatures in de eerste instantie intern vervuld of maken externe sollicitanten ook een degelijke kans? Met vriendelijke groet, Marilva

profielfoto

@Tim we begrijpen je teleurstelling! Fijn dat je als alternatief politievrijwilliger wilt worden!

profielfoto

Hallo Marilva, ook de kennis en ervaring van buiten de politie (we noemen dit zij-instroom) is waardevol voor de recherche. Vacatures worden ook extern opengesteld, zo staat momenteel de vacature voor recherchekundige digitaal open en zijn er recent ook voor andere afstudeerrichtingen vacatures geweest. Vooralsnog hebben die voldoende belangstellenden opgeleverd, er wordt dus niet alleen naar interne kandidaten gezocht!

profielfoto

Hallo, ik ben opzoek naar vrijwilligers werk voor arrestanten bijv. medicijnen geven en verzorgen. Ik ben zelf Verpleegkundige. Zou er ergens een plek voor mij zijn in Amsterdam. Groet, Aida

profielfoto

Helaas zijn hier op dit moment geen vacatures voor beschikbaar. Gr. Afdeling Werving Politie

profielfoto

Waarom mag je als beveiliger geen vrijwilligers werk doen bij de politie? Ik lees alleen dat het niet mag, niet het waarom. Ik werk maar 15 uurtjes in de beveiliging en zou enorm graag als vrijwilliger bij de politie willen werken. Het interesse gebied lijkt me ook gelijk.

profielfoto

@m In verband met mogelijke belangenverstrengeling is het niet mogelijk als je in de beveiliging werkt, om daarnaast als politievrijwilliger werkzaam te zijn.

profielfoto

Hallo ,ik had op curacao 22 jaar als agent/ Rechercheur gewerkt en hier in nederland heb ik als service medewerker bij de politie gewerkt en bij de gevangenis als PIWER gewerkt .ik wil graag als Recherchekundige of politiekundige gaan werken.wat zijn de mogelijkheden?

profielfoto

@Irwin, helaas zijn er op dit moment geen vacatures. Hou de site in de gaten en geef in je profiel aan (mijn.kombijdepolitie.nl) dat je een vacaturealert wilt ontvangen.

profielfoto

Hallo,klopt het dat er al een jaar geen vacatures beschikbaar zijn?

profielfoto

@Rohit, Er zijn voor politievrijwilligers wel vacatures. Kijk op www.wordpolitievrijwilliger.nl voor meer informatie.

profielfoto

Heel jammer dat er op dit moment geen vacatures zijn voor agent. Zou graag aan de opleiding beginnen! Achja nog even afwachten!

profielfoto

@Antonia, helaas zijn er momenteel geen vacatures. En is het ook niet bekend wanneer er weer vacatures zijn. Maar via mijn.kombijdepolitie.nl blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

profielfoto

Ik heb me aangemeld voor vrijwilliger surveillance en handhaving. Ik vroeg me af wat zo'n opleiding de Politie ongeveer kost per deelnemer? Ik weet dat de deelnemer zelf niets hoeft te betalen, maar ik wil toch wel graag weten hoeveel euro de Politie in je investeert om je op te leiden. B.v.d.

profielfoto

@Sjoerd, ik vind dit een hele vreemde vraag en begrijp niet waarom je dat bij voorbaat al zou willen weten.... Wij hebben deze informatie niet beschikbaar. Als je t.z.t. een gesprek hebt met de eenheid zelf zou je dit voor kunnen leggen. Groeten afdeling werving politie.

profielfoto

Hoi. Hoi Ik ben 19 jaar en ben in opleiding voor boa. Ik mag in december examen afleggen en in die maand komen er vacatures vrij voor boa in Veenendaal. Ik twijfel heel erg tussen boa en politie. Ik wil heel graag agent worden maar ook jullie kunnen daar geen informatie over geven. Bij een voorlichting van de vrijwilligers zeiden ze als je bij de vrijwilligers gaat is t moeilijk bij de beroeps te komen. Is het mogelijk om in Veenendaal bij de boa te gaan en in arnhem bij de vrijwilligers vd politie? Ook op die avond zeiden.ze dat je beveiliging en politie niet mag combineren. Is het handig om af te wachten voor beroepspolitie vacatures of gewoon bij de vrijwilligers gaan? Met vriendelijke groet Channah van Boven.

profielfoto

Het ligt er een beetje aan wat voor een werk je gaat doen na je opleiding. Als je in de beveiliging gaat werken is het niet mogelijk om daarnaast politievrijwilliger te zijn. Als jouw voorkeur uitgaat naar beroeps raad ik je aan om te wachten op vacatures en niet politievrijwilliger als opstapje te gebruiken. Dan kun je het beste nu eerst als BOA aan het werk gaan en als er dan vacatures komen voor de beroeps het proberen. Succes met het afronden van je opleiding.

profielfoto

Hallo, ik ben Mertcan, ik ben 16 jaar. Ik wil 17 jaar inschrijven voor politie vrijwilleger? Zou dat kunnen, wat is je rank dan ik wil surviant worden. Kan je dat worden als je politievrijwilleger bent. Ik wil graag een andwoord hier op a.u.b.

profielfoto

Hoi Mertcan, je moet minimaal 18 jaar zijn en je krijgt niet de rang van surveillant. Als je liever surveillant wilt worden, dan kun je beter wachten op vacatures.

profielfoto

Geachte heer/mevrouw, Ik heb twee vragen betreft, het eventuele vergroten van mijn kans, om toegelaten te worden bij de politie. Ik ben bijna klaar met de opleiding Integrale Veiligheidskunde en zou daarna graag bij de politie willen (politiekundige niveau 5). Onlangs ben ik helaas afgewezen bij Eenheid Oost-Nederland. Ik vroeg mij af of het verstandig is om ervaring op te doen als politievrijwilliger? Stel ik ben dan aangenomen als vrijwilliger en volg dan de opleiding, is het dan mogelijk om tegelijkertijd te solliciteren op de functie politiekundige en uiteindelijk toch geen vrijwilliger te worden? Of kan ik dan beter gewoon wachten op deze vacature? Is het voor mij misschien verstandig om te solliciteren als hoofdagent, wanneer deze functie voorbij komt? Ik heb begrepen dat de opleiding als politiekundige 2 jaar duurt wanneer je de studie Integrale Veiligheidskunde hebt gedaan. Zijn er dan ook vrijstellingen wanneer ik solliciteer op de functie als hoofdagent? Ik hoop van u te horen. Met vriendelijke groet, Wouter Schutte

profielfoto

Beste Wouter, we raden je aan om op werkdagen even contact op te nemen met de collega's van het frontoffice via 0800-6096. Het is erg veel informatie om even in een berichtje te plaatsen, plus dat zij zaken kunnen toelichten mocht je aanvullende vragen hebben. Succes!

profielfoto

Was al 1 jaar geleden bij een bijeenkomst, maar nooit meer wat van gehoord, en heb me nu weer aangemeld.

profielfoto

kan je als vrijwilliger doorgroeien ?

profielfoto

@Serkan je zult dan opnieuw de procedure moeten doorlopen voor de andere, fulltime functie in uniform. De opleiding is dan ook fulltime.

profielfoto

Hoi, Ik heb een vraagje. Ik doe nu de opleiding Beveiliging, en ik weet dat ik dan geen politievrijwilliger kan worden. Ik vroeg mij af, dat als je niet in de Beveiligingsbranche werkt, is het dan wel mogelijk om vrijwilliger te worden. Ook als je wel alle papieren hebt voor de Beveiliging? Groetjes, Kelsey

profielfoto

@Kelsey, dat is verder prima hoor. Uiteraard moet je dan wel aan de gestelde minimale vooropleidingseis voldoen als je op een uniformfunctie solliciteert.

profielfoto

Hoi ik heb een vraag. Ik volg nu ook een MBO-4 opleiding bouw maar wil graag politie vrijwilliger worden is dit te combineren?

profielfoto

@Mick, dat is te combineren. De opleiding is ongeveer 2 avonden in de week voor politievrijwilliger. Er zijn er meerdere die het naast een opleiding doen.

profielfoto

Wanneer komen er weer vacatures voor de vrijwillige politie?

profielfoto

Dat is nog niet bekend Kim, als je nog geen vacaturealert hebt gemaakt, dan adviseer ik je om een alert aan te maken op https://mijn.kombijdepolitie.nl, dan ben je op tijd op de hoogte als er vacatures voor de vrijwillige politie zijn.

profielfoto

Geachte heer/mevrouw, Ik heb een vraag. Komt in 2016 of 2017 vacature voor politievrijwilliger? Alvast bedankt.

profielfoto

Dat is helaas niet bekend Jawad Najafi. Als er weer vacatures zijn dan versturen we weer een vacaturealert.

profielfoto

Ik wil ook zo graag surveillant worden.

profielfoto

Er is een verschil tussen politievrijwilliger en surveillant. Maar stel een vacature-alert in, zodat je op de hoogte gehouden wordt! Veel succes met jouw loopbaan. Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

profielfoto

anoniem op 4 november 2013 Hallo ik heb gesolliciteerd als functie vrijwillige politie ik hoop dat ik een intakegesprek krijg ben zo nerveus in nord Alkmaar geraag

profielfoto

Hoi Ali, bedankt voor je bericht. Als je in 2013 gesolliciteerd hebt voor de functie van politievrijwilliger en je hebt nog niks gehoord, dan ben ik bang dat er iets mis is gegaan. Zou je telefonisch contact op willen nemen met 088 - 66 22 300, dan kijken we even met je mee. Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen