Nieuwe test online: Test je kennis over het politiewerk

Iedereen ziet wel eens agenten op straat lopen of een politieauto langsrijden. Misschien heb je wel eens aangifte gedaan of heb je een verkeersboete gekregen. Maar het politiewerk houdt veel meer in dan dit zichtbare politiewerk op straat.

Ga naar Test je kennis over het politiewerk en log in.

82 reacties

profielfoto

@Sabine, we hebben je een email gestuurd.

profielfoto

jammer dat je zo reageert Sabine. ze hebben hem zelf gemaakt, waarschijnlijk zijn ze niet voor niks agent (of zo) geworden.

profielfoto

voor mij, ik heb rijkelijk gefaald :). ik moet inderdaad nog wat opendagen bezoeken. bedankt voor de test, nu weet ik dat.

profielfoto

Ik ben er vrij zeker van dat ik ooit gelezen heb over een regeling voor de overstap defensie -> AT waarbij men kort wordt opgeleid voor het werk als agent en vervolgens als AT'er.... maar... kan natuurlijk inmiddels alweer veranderd zijn ;-P

profielfoto

ik zou niet eens meer bij de politie durven ivm opkomende opstand van de bevolking!als agent sta je nergens tegenover de bevolking

profielfoto

Ik wil dolgraag bij de politie helaas is er een vacature stop :( !

profielfoto

@Deborah,jammer. Er komen nog meer testen.

profielfoto

@Kilian, dat klopt, dat was in het verleden zo. Helaas nu niet meer mogelijk.

profielfoto

@Michel, tsja, dan ben je waarschijnlijk niet geschikt. Ook bij rellen en opstandjes moet je er staan als agent.

profielfoto

@Gigi, kijk gauw op kombijdepolitie.nl/vacatures!

profielfoto

Ik wil heel graag bij de politie en ben vorig jaar na een voorlichting geweest. Daar werd verteld dat er mogelijk dit jaar nieuwe vacatures vrijkomen voor de functie van agenten, alleen dat ze nog niet weten hoe ze dit zouden laten weten omdat er heel veel animo is alleen al gezien het grote aantal aanmeldingen op de site. Is hier al iets over duidelijk of dit doorgaat en zoja, wanneer dit zal zijn? Met vriendelijke groet.

profielfoto

Beste Laatzar, tot en met morgen kun je nog reageren op de functie politiekundige waarvoor je een mbo-4 of havo diploma moet hebben. Check kombijdepolitie.nl/vacatures. Of er nog vacatures komen voor (hoofd)agent is onbekend. Maar daarvoor heb je je wss ingeschreven via deze website, om een alert te ontvangen zodra er weer vacatures zijn...

profielfoto

Kunnen jullie echt geen indicatie geven of/ wanneer er weer vacatures vrij komen voor ( hoofd ) agent? Ik wacht er al bijna drie jaar op! Vorig jaar April kwamen er eigenlijk agent vacatures vrij, maar toen heb ik ( zoals velen met mij ) geen eerlijke kans gekregen. Ik werd steeds van de server af gekickt. Zoals jullie dat deden met de sollicitatie van politie kundige vond ik trouwens wel eerlijk, door de vacature gewoon drie weken open te laten staan, zo had/ heeft iedereen een kans! Maar is het nog een kwestie van jaren of maanden? Alvast bedankt. Groetjes.

profielfoto

Beste André, nee dat kunnen wij niet. Daarom is deze website juist gemaakt, je ontvangt een alert zodra er vacatures zijn voor de door jou ingevulde opties.

profielfoto

Na bijna alle tests te hebben doorlopen is het interessant om te zien dat ik goed scoor, maar dat er toch ook echt nog ruimte is voor verbetering van de parate kennis. Als rechtspsycholoog word je opgeleid om bijvoorbeeld bij de politie te gaan werken, maar ik denk dat dit soort kennis dan ook voor ons handig of zelfs noodzakelijk is. Ik houd mijn ogen open voor eventuele passende vacatures!

profielfoto

33 / 35 punten, niet slecht voor de eerste keer. :-)

profielfoto

waar kan ik mezelf inschrijven voor de opleiding politie? want, ik wil heel graag later bij de politie werken.

profielfoto

@Koray, dat kan niet zo maar. Je kunt pas reageren als er vacatures zijn. Een opleidingsplek is een vacature. Via deze site kun je een alert aanmaken zodat je bericht krijgt zodra er weer vacatures zijn.

profielfoto

Ik zou graag wat extra oefeningen willen krijgen op jullie site? betreft de cognitiviteittest, (weten jullie site waar die oefeningen zijn)? die ik vorig jaar Sept. heb doorlopen, maar helaas niet gehaald. Ik wil gaag opnieuw solliciteren bij de vrijwilligerspolitie.

profielfoto

@Saskia, de cognitieve capaciteitentest kunnen wij niet online zetten. Maar er zijn wel sites die je daarbij kunnen helpen. 123test.nl is een voorbeeld. Heel veel succes.

profielfoto

Ik wil graag bij de politie werken, maar ik draag een bril ik wordt 16 en ik mag pas mijn ogen laten laseren als ik 18 ben. Mijn vraag is is er een politie opleiding waar je wel een bril mag dragen.

profielfoto

@Kawtar Beide ogen moeten met en zonder hulpmiddelen (bril of contactlenzen) aan bepaalde eisen voldoen. Je kunt voordat je solliciteert deze visuseis laten controleren bij een oogarts of opticien. Daarmee voorkom je dat je aan het eind van de procedure, bij de medische keuring, alsnog wordt afgewezen. Meer informatie vind je op https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/selectie/Paginas/medische-keuring.aspx in de checklist medische eisen.

profielfoto

Maar is er geen politie opleiding zoals achter de balie zitten en aangiftes van mensen nemen of bij de meldkamer. Mag je daar wel een bril dragen?

profielfoto

@Kawtar, voor all uniformfuncties geldt de eis voor de ogen (visus) zoals hierboven omschreven. Er zijn ook zgn. burgerfuncties. Kijk maar eens op kombijdepolitie.nl/vacatures.

profielfoto

mag ik bij de politie werken als ik 13 ben

profielfoto

@Damian, je moet minimaal 16,5 jaar oud zijn voor surveillant en voor agent minimaal 17,5 jaar oud. Nog even geduld dus...

profielfoto

Is het mogelijk om op latere leeftijd bij de politie te solliciteren (28 jaar), Met een HBO diploma... :)?

profielfoto

@Soufian, Als er vacante vacatures zijn is het mogelijk om op latere leeftijd te solliciteren bij de politie. Er is geen maximale leeftijdsgrens.

profielfoto

Heb ik gedaan best leuk om te doen...

profielfoto

Is het mogelijk om eerst eens een gesprek te voeren met een politie agent alvorens ik solliciteer op een vacature?

profielfoto

@Pascal Tijdens voorlichtingen is er een agent die over zijn ervaringen verteld. Je kunt na de voorlichting vragen stellen. Of je kunt bij een eenheid bij jou in de buurt vragen of het mogelijk is in gesprek te gaan met een agent.

profielfoto

@kom bij de politie is het niet zo dat je kunt reageren ivm je leeftijd, waarbij je nog minimaal 15 jaar kunt dienen?? groet

profielfoto

Zullen er nog vacatures vrijkomen voor surveillance of agent?

profielfoto

@Kaoutar, dat is nog niet bekend. Heb je een vacaturealert aangemaakt op deze site? Dan ontvang je bericht zodra er vacatures zijn.

profielfoto

@Tim, De politie kent geen landelijke maximumleeftijd. Als executief functionaris (de medewerkers die een uniformfunctie hebben) is het, net als bij administratief en technisch personeel, mogelijk langer te werken dan tot je 60e. Echter, hoe ouder je bent als je in dienst treedt, hoe minder de pensioenopbouw is. Het is van belang deze pensioenopbouw, voor zover nog niet gebeurd, zelf goed te regelen. Indien de regionale eenheid waarbij je solliciteert geen bijzondere wensen heeft ten aanzien van de leeftijd van nieuwe medewerkers, kan in principe iedereen tot 60 jaar (dit in verband met de duur van de opleiding) reageren naar aanleiding van een openstaande vacature. Aanstelling hangt uiteraard van verdere geschiktheid af.

profielfoto

Kun je ook bij een plaatselijk politiebureau vragen of er vacatures vrij zijn of alleen via deze site?

profielfoto

@Piet, nee dat kan helaas niet. Alle uniformfuncties voor alle eenheden komen op kombijdepolitie.nl te staan als die er zijn.

profielfoto

Is er ook een specifieke opleiding voor specialisme in van gestolen goederen?

profielfoto

@sebastiaan als je eenmaal een basisopleiding tot agent of hoofdagent etc. hebt afgerond biedt de Politieacademie heel veel vervolgopleidingen aan op. Afhankelijk van de behoefte bij jouw eenheid en je eigen interesse wordt er gekeken of je deze kunt gaan volgen.

profielfoto

Kun je met een mbo2 diploma solliciteren op een mbo3 functie? Ik zou graag hoofdagent willen worden namelijk.

profielfoto

@Richard, met een mbo 2 diploma kun je solliciteren op de functie van agent. Om te kunnen solliciteren op de functie van hoofdagent moet je al in het bezit zijn van een mbo 3 diploma.

profielfoto

Een boa opleiding word vergeleken met een mbo3 opleiding.. Stel dat ik dat haal is dat dan voldoende?

profielfoto

@Richard, je moet een volledige mbo 3 opleiding hebben afgerond en na de boa krijg je een certificaat en dit is helaas NIET gelijk aan een volledige mbo 3 diploma.

profielfoto

Oke dan zit er niets anders op dan of te wachten voor vacatures voor agent of een opleiding mbo3 te volgen.. Bedankt voor de info in ieder geval!!

profielfoto

@Richard, graag gedaan, succes en alvast een prettig weekend!

profielfoto

Graag zou ik als vrijwilliger de recherche willen helpen. Komt dat wel eens voor en welke weg, opleiding zou ik dan moeten volgen.

profielfoto

Dag Henk, er zijn wel vrijwilligers die worden ingezet voor specifieke recherchetaken. Maar die hebben in het verleden op specifieke vrijwilligersfuncties gesolliciteerd. Daar zijn op het moment geen vacatures voor.

profielfoto

Enig idee wanneer er weer een sollicitatieronde komt voor de functie van surveillant bij bureau orde en bewaking?

profielfoto

@Liser, dat is nog niet bekend helaas. Zodra er vacatures zijn krijg je een alert via dit kanaal.

profielfoto

Is het mogelijk als je doe opleiding vrijwilliger surveillant afrond om door te groeien naar agent ?

profielfoto

@Dave, je kunt als politievrijwilliger niet zo doorstromen naar agent. Dan moet je opnieuw solliciteren voor agentfuncties en de selectie opnieuw doorlopen.

profielfoto

Hallo ik ben linsey Quatfass 14 jaar, ik heb net de test gedaan heb jammer genoeg niet heel hoog gehaald. Ik had van de 35 maar 22 goed , maar als ik dan over drie jaar daar op de acedemie wil en kan telt dit dan ook mee kijken jullie daar dan ook naar? Groetjes

profielfoto

Kan je een politie opleiding volgen als je vmbo basis heb

profielfoto

@Adriano, je kunt voor politievrijwilliger of voor surveillant met een vmbo-basis. Voor surveillant zijn er echter geen vacatures. Kijk voor meer informatie op https://www.kombijdepolitie.nl/leren-en-werken-als-agent

profielfoto

in Overijssel zijn er facaturus open wat is dan het handigste om te doen?

profielfoto

Beste Joran, om welke vacature gaat het? En wat wil je precies weten?

profielfoto

Hallo, ik wil echt heel graag bij de politie, ik heb zelfs een dag meegelopen en nu weet ik het helemaal zeker! Alleen nu had ik dus gelezen dat je voor hoofdagent een hbo diploma nodig hebt. Ik ga deze maand open dagen bezoeken voor een hbo opleiding, ik zal zelf te denken aan maatschappelijk werk en dienstverlening. Welke hbo opleiding raden jullie me aan om me het beste voor te bereiden op politie werk?

profielfoto

Hoi Melanie, Met een vmbo-gl/tl of mbo-3 diploma kun je hoofdagent worden bij de politie. Voor het 4-jarige opleidingstraject voor politiekundige is een vooropleiding van mbo 4 of havo/vwo vereist, voor de 2,5-jarige leerroute voor politiekundige een hbo-diploma.

profielfoto

ik vind het erg leuk maar hoe oud moet je zijn om bij de politie te kunnen werken

profielfoto

Minimumleeftijd is 18 jaar. Groeten team Recruitment.

profielfoto

Hallo, ik wil graag bij de politie werken. Wat moet ik daar voor doen.

profielfoto

Hallo, Ik zit nu in havo 4 en het lijkt me erg leuk om naar de politieacademie te gaan. Dit gaat natuurlijk niet zomaar. Als je er naartoe wilt, solliciteer je ook gelijk voor een baan. Stel er komen geen vacatures vrij als ik me moet inschrijven op een vervolgopleiding (rond januari t/m mei 2017), zit ik dan gelijk met een tussenjaar? En rond welke tijd zullen die vacatures er zijn, want ik kan natuurlijk niet 2 jaar erop gaan zitten wachten.

profielfoto

Hoi Larissa, Je moet echt reageren op een vacature. Wat jij in de tussentijd kunt doen is dan aan jou. Wil je hierover meer weten bel dan even met het frontoffice 088 - 66 22 300

profielfoto

Ik wil later graag bij de politie maar hoe oud moet je zijn wil je er tussen komen ik doe nu Tl 3 En ben 14 jaar oud.

profielfoto

Hoi Sten, wat leuk dat je zo enthousiast bent over het werken bij de politie. 14 jaar is nog wel jong dus je zult nog even geduld moeten hebben. Op de pagina https://www.kombijdepolitie.nl/leren-en-werken-als-agent kun je zien welke functies er allemaal bij de politie zijn, welke opleidingen daarvoor vereist zijn en wat de minimumleeftijd is voor de betreffende functie.

profielfoto

Ik las in de reacties hierboven dat je van 16,5 jaar al surveillant kan worden? En zo oud ben ik na mijn middelbare school. Dus dan moet ik gewoon solliciteren als er vacatures zijn? En kun je daarna gewoon doorstromen want ik wil uiteindelijk in het arrestatieteam.

profielfoto

Doorstromen naar het AT kan niet vanuit surveillant, dan kun je misschien beter eerst een mbo-opleiding volgen en dan solliciteren als hoofdagent.

profielfoto

Dus als je dan surveillant wordt dan blijf je dat en dan kun je niet doorstromen?

profielfoto

Er zijn wel mogelijkheden tot doorstromen vanaf surveillant, maar voor het AT moet je minimaal agent zijn. Voor alle doorgroeimogelijkheden geldt dat je eerst je diploma moet behalen en enkele jaren werkervaring op moet doen. Dan solliciteer je intern op een vacature, maar die zijn ook niet constant beschikbaar. Je moet vooral de basis leuk vinden, daar kies je eerst voor enkele jaren.

profielfoto

Dus ik kan op me 16,5 surveillant worden en dan kan ik doorstromen tot agent en dan werkervaring krijgen en dan doorstromen tot het AT? Of moet je opnieuw solliciteren van surveillant tot agent? Dus dan hrb je geen garantie op een baan als agent als je surveillant bent?

profielfoto

Je gaat eerst een aantal jaren aan de slag als surveillant. Na een paar jaar kan het mogelijk zijn om door te stromen binnen de eenheid. Maar die garantie heb je inderdaad niet.

profielfoto

Oke dat is jammer. Maar in ieder geval heel erg bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen!

profielfoto

En zou je makkelijker bij de politie komen via de marechaussee?

profielfoto

Nee hoor, dit maakt geen verschil. Politie en marechaussee staan los van elkaar.

profielfoto

Misschien ergens een idee hoelang het kan duren voordat een vacature is voor agent!! Ik kan niet wachten, 2 jaar geleden geprobeert maar was helaas gezakt op 1 punt

profielfoto

Beste Cindy, helaas weten wij dit ook niet. Heb je wel een vacaturealert aangemaakt? Want mocht deze vacature in de toekomst opengesteld gaan worden, dan word je op de hoogte gehouden. Met vriendelijke groet, afdeling recruitment politie

profielfoto

Krijgt iedereen die gesolliciteerd heeft een afwijzing/uitnodigings mail, of alleen de mensen die door de eerste selectie zijn en op de eerste testdagen mogen komen?

profielfoto

Beste Daisy, Je krijgt altijd een reactie. Of een uitnodiging voor de eerste selectiedag, of een afwijzing. Op welke vacature heb je gesolliciteerd? Met vriendelijke groet, afdeling recruitment politie

profielfoto

Politiekundige te Amsterdam ;)

profielfoto

Er wordt nog druk gewerkt aan de briefselectie. Mocht je volgende week nog niets ontvangen hebben, neem dan even contact op met het frontoffice op tel 088 - 66 22 300.

profielfoto

Ik heb maandag al gemaild wanneer ik ongeveer bericht kan verwachten, en daar kreeg ik de respons op dat het wel half januari kan worden eer er bericht over het vervolg van de sollicitatie naar politiekundige te Amsterdam is. Maar bel volgende week wel even wanneer ik niets gehoord heb ;)

profielfoto

Prima, succes!

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen