Nieuwe test online: Test je kennis over de politie-uitrusting

De politie is altijd goed herkenbaar. Vanaf de eerste dag van de politieopleiding dragen aspiranten een uniform. Maar weet jij wat er nog meer kenmerkend is voor de uitrusting van een politieagent?

Ga naar Test Jezelf, log in en test je kennis over de politie-uitrusting.

52 reacties

profielfoto

hallo ik ben Carlo ik krijg steeds berichten dat er vrijwilligers word gevraagd maar ik heb 4 maande gewerkt steeds zeggen jullie het kan niet nu snap ik het niet ik zou heel graag met iemand wel speken op het bureau de hooft persoon

profielfoto

hallo Carlo, we snappen niet helemaal wat je bedoelt. Tenzij je al gesolliciteerd hebt en niet door de selectieprocedure bent gekomen kun je toch gewoon solliciteren?

profielfoto

Ik heb een vraagje ik ben nu bezig met een pw opleiding niveau 3 (laatste jaar) en wil hierna naar d politie academie in rotterdam waar moet ik me aanmelden?

profielfoto

Je kunt je niet aanmelden voor een opleiding bij de politie. Een opleiding is gekoppeld aan een vacature. Dus je moet solliciteren op een vacature, kom je door de selectie heen dan kun je de opleiding volgen.

profielfoto

hoi, ik heb een vraagje, is politievrijwilligerswerk te combineren met een hbo-studie (fysiotherapie)?

profielfoto

Hoi Anne May, dit moet mogelijk zijn ja. Er zijn vrijwilligers die een drukke fulltime baan combineren met het politievrijwilliger-zijn, in combinatie met een studie moet ook mogelijk zijn. In overleg kun je je diensten invullen!

profielfoto

Hallo. Ik wil na mijn MBO niveau 4 opleiding starten met HBO politiekundige. Kan ik in mijn examenjaar op het MBO al solliciteren? Zodat ik niet een heel jaar verloren heb, indien ik niet door de selectierondes zou komen. Zodat ik zeg maar ook nog tijd heb voor me te kunnen aanmelden op een andere HBO opleiding.

profielfoto

@Levi, Om te kunnen solliciteren moet je in het bezit zijn van een havo of mbo 4 diploma. Maar helaas zijn er momenteel geen vacatures en het is ook niet bekend wanneer deze weer komen. Het is dus verstandig om een andere hbo opleiding achter de hand te hebben.

profielfoto

@Bilal, momenteel hebben we geen vacatures helaas. Wanneer die weer gaan komen is nog niet bekend. Mochten we meer informatie hebben laten we het via dit kanaal ook weten.

profielfoto

Dus op dit moment geen agenten nodig

profielfoto

@Bilal, op dit moment zijn de vacatures voor dit jaar vervuld.

profielfoto

Hallo, Mijn vraag is, als je de opleiding in gaat voor agent en je hebt daarvoor meer als 28 uur per week gewerkt, kun je dan in aanmerking komen voor meer salaris tijdens je opleiding en na die tijd? Ik heb zoiets gelezen maar weet het niet zeker. Hopelijk kunnen jullie mij meer vertellen.

profielfoto

@myrthe, als je de afgelopen 2 jaar meer dan 28 uur gewerkt hebt dan kun je hiervoor in aanmerking komen. Alle informatie die er is vind je terug via https://www.kombijdepolitie.nl/SoortenWerk/Pages/salaris-agent.aspx?utm_source=ARM&utm_medium=link&utm_campaign=statusupdate

profielfoto

Dit geldt dus ook tijdens je opleiding en als je echt de straat op gaat zoals ik het lees? Ik heb gelezen €2284,- ik neem aan dat dit bruto is. Hoeveel is dat netto bij de politie? Ik wil namelijk graag zekerheid wat het ongeveer zal worden en ik er niet teveel op achteruit ga met het loon van nu

profielfoto

Voor elke functie geldt een max. salaris zoals op de website vermeld staat. Wat dit precies voor jou betekent kan ik je niet aangeven omdat er naar je salarisstroken van de afgelopen 24 maanden gekeken wordt. Hoeveel je netto over houdt hangt van veel dingen af. Zekerheid kunnen we je niet geven.

profielfoto

Goedendag, Ik ben nu 7,5 jaar beroeps militair en ik wil eventueel overstappen naar de politie, mits ik de garantie heb dat ik minimaal het salaris wat ik nu heb, mee kan nemen tijdens de opleiding tot hoofdagent.. Is er ergens een pagina te vinden waar er meer informatie staat over het overstappen van defensie naar de politie? Mvg

profielfoto

@Rutger, garanties over salarissen kunnen wij je niet geven. Er is geen specifieke informatie beschikbaar op onze site over de overstap van defensie naar politie. Wat wij je aanraden dat als er vacatures voor hoofdagent zijn (die zijn er nu niet) en je gaat beginnen met de selectieprocedure dit voor te leggen aan iemand van de eenheid waar je solliciteert. (Dat kan tijdens de eerste selectiedag, Bewust Blauw, vraag dan naar de mogelijkheden.)

profielfoto

Jammer dat er nog steeds geen vacatures zijn. Oplossing: meer politie academies opzetten :-) Want als er 3x per jaar een instroom is, en het dit jaar al vervult is, zou het betekenen dat ik op zijn vroegst pas in maart/april 2014 een kans kan grijpen, als die er komt. Ik geef niet op want ik ga er nog steeds voor.

profielfoto

@Stasiu, aan de opleidingscapaciteit zal het niet liggen. Er wordt eenvoudigweg minder personeel gevraagd en dus zijn er minder klassen ofwel agenten die worden opgeleid.

profielfoto

Hallo ik ben beveiliging beambte en ik heb gewerkt bij de politie als portier vanwege beëindiging van mijn contract bij de werkgever ben ik momenteel thuis maar nu wil ik weer aan het werk en ik wil graag werken als arrestanten verzorger of surveillance is dat mogelijk.??

profielfoto

@Fatma, je zult dan moeten wachten tot er weer vacatures zijn. Kijk maar eens op kombijdepolitie.nl voor de eisen per functie.

profielfoto

in welke periode zijn er vaak de meeste vacatures open?

profielfoto

@Nick, dit verschilt. Er is niet een bepaalde periode. Heb je je aangemeld voor de vacaturealert?

profielfoto

Hallo, ik doe nu de opleiding helpende zorg en welzijn en word in de zomervakantie 17 is het dan mogelijk dat ik doorstoom naar de politieopleiding?

profielfoto

Hallo Germaine, dat ligt er aan of er vacatures zijn op dat moment. Je moet wel minimaal 17,5 jaar oud voor agentfuncties en hoger, voor surveillant is 16,5 de minimale leeftijd. Kijk voor leeftijds- en opleidingseisen maar eens op kombijdepolitie.nl

profielfoto

Ik wil graag bij de politie, ben momenteel werkloos en wil graag beginnen met de opleiding.. maar snap dat je dan moet solliciteren op de vacatures als deze uit zijn... Is het een mogelijkheid om als vrijwilliger te beginnen? En stroom je dan makkelijker door? hoor graag van jullie

profielfoto

@Lisa, Je kunt solliciteren op de vacature voor Politievrijwilliger maar je stroomt niet makkelijker door naar agentfuncties. Er is geen doorstroomregeling, en wanneer er weer vacatures komen moet je opnieuw solliciteren en de selectieprocedure nogmaals doorlopen.

profielfoto

hallo, ik wil graag bij de politie komen werken als agent of hoofdagent. is het mogelijk dat er op korte termijn vacatures vrij komen? of voor het eind van dit jaar?

profielfoto

@Linda, dit weten wij helaas ook nog niet. Maar mochten er weer vacatures komen, dan wordt je via mijn.kombijdepolitie.nl op de hoogte gehouden via de vacaturealert.

profielfoto

hallo, ik wil al me hele leven bij de Politie. Nu zit ik met een puntje.. ik heb een bril. mijn sterkte is -3.75 aan beide ogen. heb ik hiermee alsnog een kans om bij de politie te komen als agent? ik ben momenteel bezig met een MBO Opleiding niveau 4. hiervoor heb ik HAVO gedaan maar niet afgemaakt. ik hoor graag van u. met vriendelijke groet, Alex Geerlings

profielfoto

@Alex https://www.kombijdepolitie.nl/Selectie/Pages/Visuseis.aspx Via deze link vind je de bewuste informatie.

profielfoto

Goedenavond, ik wil graag solliciteren en de me aanmelden voor de opleiding voor hoofdagent. Helaas zijn er geen vacatures momenteel, ook de informatieavonden zijn al vol. Het lukt me niet om de vacaturealert aan te zetten omdat mijn emailadres al in gebruik is? (Dit is een ander mailadres, maar deze is niet gekoppeld aan facebook) kan iemand me daarbij helpen? Met vriendelijke groet.

profielfoto

Hallo Karlijn, Wil je even je voo-r en achternaam en je geb.datum mailen naar werving.politie@politieacademie.nl? Dan gaan we het voor je uitzoeken.

profielfoto

Beste Kombijdepolitie, Even over jullie test over de kennis van de politie uitrusting. Vraag 3 moeten jullie bijwerken. Agenten die een wapen mogen dragen, mogen de wapens sinds kort thuis in een speciale kluis plaatsen. Dit hoeft niet meer alleen maar op het bureau. Mvg Len

profielfoto

@Len, dank voor je alerte opmerking, heel goed. We gaan het aanpassen, groeten afdeling recruitment politie.

profielfoto

Hallo ik ben nu werkzaam bij defensie . Is het waar dat je dan een voordeel hebt in de selectie? En dat je dan ook makkelijker bij bv. Een AT terecht kan met wat winnen van tijd. Want anders sta je gewoon vier jaar bonnen te schrijven. Dat is namelijk niet hetgeen wat ik graag zou doen...... groet.

profielfoto

Hoi Daniel, bedankt voor je bericht. Jouw ervaring bij defensie kan je zeker helpen tijdens de selectie en wellicht de opleiding. Het AT stelt de volgende eisen: Het AT hecht veel waarde aan de mentale en fysieke conditie van kandidaten. Dat je lichamelijk fit bent is een vereiste, maar dat je beschikt over een goede actie-intelligentie is minstens zo belangrijk; dat je ook onder druk goede beslissingen neemt en in een fractie van een seconde tot de juiste actie overgaat. Verder vindt het AT het belangrijk dat je graag in teamverband werkt, emotioneel weerbaar en flexibel bent en dat je een professionele instelling bezit. Naast deze vaardigheden geldt een aantal basiseisen: - minimaal mbo 3 werk- en denkniveau op basis van een politieopleiding, aangevuld met minimaal twee jaar operationele ervaring óf een mbo 4 diploma - visuseis - onbesproken gedrag (P-onderzoek).

profielfoto

Vraagje, Ik wil in Januari starten bij de politie. Wil graag de opleiding politiekundige doen. Mijn vraag is: maakt het uit waar ik mij voor in schrijf bij de vacatures. Snap dat het in mijn regio moet zijn, maar aangezien ik politiekundige nergens zie staan. Wel recherche etc.

profielfoto

@Juliëtte, je kan alleen solliciteren op een openstaande vacature om kans te maken op een plek in de opleiding. Je moet dan eerst een selectieprocedure door en indien je die positief afrond mag je starten met de opleiding. Het klopt dat er momenteel geen vacatures zijn, wanneer deze weer komen is nog niet bekend. Er wordt een alert uitgestuurd via dit systeem indien je politiekundige aangevinkt hebt als interessegebied.

profielfoto

Goedendag. Allereerst excuses alvast voor de opmaak van mijn bericht. Werk via mijn mobiel en hoe ik het ook neerzet het wordt 1 blok tekst.. Algoed, Ik heb een vraag over de meerwaarde van een aantal testen cq toetsen. Lees o.a de politie uitrusting. Is dit bepalend voor de selectie procedure? Wat is de maatstaaf hiervan? Ben erg benieuwd. Gezien veel mensen sterker zijn met praktijk dan theorie. En dit soort voorkennis is niet echt relevant. Iemand kan enorm streven en behoorlijk falen in de opleiding en visa versa. Ok zou graag het nut en belang van een aantal testen willen weten en welke echt relevant zijn tot het worden van agent of welke functie dan ook. Graag verneem ik uw reactie. Met vriendelijke groet. Lemstra,R

profielfoto

Beste Robin, de testen zijn puur bedoeld om je kennis rondom de politie en alles wat daarbij komt kijken voor jezelf te meten. Veel belangstellenden vinden het interessant om te kijken of het politiewerk is wat zij ervan verwachten en ook algemene kennis rondom de politieorganisatie hiermee op te doen. Wij gebruiken deze resultaten niet voor een daadwerkelijke selectieprocedure. De selectieprocedure op zich is wel streng en meet of je geschikt bent voor het politievak. Groeten team recruitment.

profielfoto

Hallo!, Ik zit momenteel in het 4e leerjaar ( examenjaar ) van mij Vmbo Gtl Opleiding, Hierna zou ik graag de politie opleiding willen doen als hoofdagent. Ik heb ergens gelezen dat je pas de politie opleiding kan doen vanaf 17,5 ( ik ben nu zelf 16 en ook 16 als ik mijn diploma haal ), Klopt dit? Ook zou ik graag willen weten of het mogelijk is om mijn hiervoor aan te melden/ te soliciteren na deze opleiding. Of is er toevallig ook een tussen/voor opleiding die ik eerst moet doen? Met vriedenlijke groet, Endrò Lotz

profielfoto

[ Bericht verwijderd door beheerder ]

profielfoto

Hallo Endrò, je kunt pas solliciteren op een vacature als je 17,5 bent. Misschien is het volgen van de HTV-P opleiding (Handhaving, Toezicht en Veiligheid-Politie) iets voor jou. Laat je hierover informeren bij een ROC bij jou in de buurt. Begin gewoon aan een mbo opleiding na het Vmbo en zodra je oud genoeg bent, en er op dat moment vacatures zijn, kun je solliciteren.

profielfoto

Ik heb een vraag ik ben een helpende Zorg en welzijn van beroep geweest dat is een mbo niveau 2 diploma is het dan ook mogelijk om bij jullie een opleiding te volgen als ik door de procedures heen zou komen?

profielfoto

Beste George, Ben je ook in het bezit van een mbo niveau 2 diploma? Want alleen als je in het bezit bent van een diploma kun je solliciteren voor de functie surveillant. Momenteel zijn er geen vacatures. Met vriendelijke groet, Afdeling Recruitment Politie

profielfoto

Ja die heb ik. Oke dankjewel dan weet ik genoeg

profielfoto

Jammer dat er voorlopig geen vacatures zijn. Wel wil ik even kwijt dat er zeer professioneel wordt gereageerd vanuit jullie als Afdeling Recruitment, Mijn complimenten. Met vriendelijke groet, Daniël Heesen

profielfoto

Complimenten zo vlak voor het weekend doen het altijd goed :) Heb je al een vacaturealert aangemaakt Daniël? Dan krijg je een seintje als er vacatures opengesteld gaan worden. Gr. Afdeling Recruitment

profielfoto

Dank voor de tip, maar dat had ik idd al gedaan. Gr. Daniël

profielfoto

Hallo ik ben Souhail hoe oud moet je zijn om bij de politie te werken

profielfoto

Beste Souhail, minimaal 16,5 voor de functie surveillant/assistent beveiliger en minimaal 17,5 jaar bij start sollicitatie voor de overige uniformfuncties. Groteen team recruitment.

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen