Nieuwe test online: screen jezelf

Kan ik en wil ik wel echt politieagent worden? Dat is de vraag die je jezelf stelt voordat je solliciteert. Op Mijn Kombijdepolitie staat een nieuwe test klaar die je helpt daarop antwoord te geven. Screen jezelf met behulp van 12 realistische filmpjes die jou midden in het politiewerk plaatsen.

Ga naar Test Jezelf en log in.
(Je vindt Screen jezelf onder de categorie ‘Test je vakmanschap’)

189 reacties

profielfoto

Test zojuist gemaakt. Helaas de 11de vraag fout beantwoord. Voor de rest allea goed. Kunnen jullie mij misschien vertellen waarom de functie van agent waarschijnlijk niet terug komt? Ik krijg wel steeds mailtjes over voorlichtingsdagen. Maar dat heeft weinig zin om naar toe te gaan dan.

profielfoto

Mijn zoon wil bij de politie werken, maar is nog net 15 als hij vmbo-tl examen doet. Ik heb een paar vragen: 1. Wat is voor hem de beste vooropleiding: MBO HTV, Opleiding Beveiliger, Coördinator Beveliging of VEVA? 2. Kan het dan zo zijn dat hij daarna misschien niet kan doorstromen naar de Politieacademie, omdat er geen vacatures zijn? 3. Welke opleiding moet je doen voor agent en welke voor hoofdagent of groei je door als je eenmaal in dienst bent? Alvast bedankt!

profielfoto

Goedemorgen Barbara, bedankt voor je bericht. Van de opleidingen die je noemt is er voor de functie van agent/hoofdagent geen voorkeur. We kijken naar het minimale opleidingsniveau. Voor de functie van agent dien je minimaal een mbo 2-diploma te hebben en voor de functie van hoofdagent minimaal een mbo 3-diploma. Er moet inderdaad een vacature beschikbaar zijn, voordat je zoon kan starten met het selectietraject. Er is een uitzondering: als je te jong bent om te solliciteren bij de politie kun je kiezen voor het HTV-P traject, de opleiding Handhaver Toezicht Veiligheid – Politie. Je kan de opleiding volgen bij verschillende ROC’s en een aantal andere onderwijsinstellingen in Nederland. HTV-P studenten (die de selectieprocedure op de Politieacademie met goed resultaat hebben doorlopen) stromen binnen in het tweede jaar van de politieopleiding. Studenten die dan nog geen rijbewijs hebben moeten dit behalen in de eerste 3 maanden van het 2e jaar, voor eigen rekening en in eigen tijd. Je rijbewijs is nodig omdat je een specialistische politie rijopleiding krijgt. Het afronden van het HTV-P en/of een vervolgopleiding biedt geen garantie op een aanstelling bij de politie, hiervoor moet je net als iedereen eerst solliciteren en de selectieprocedure met goed resultaat doorlopen hebben. Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

profielfoto

Dag Myrthe, er is (voorlopig) geen zicht op vacatures voor het niveau van agent. Als je in aanmerking komt voor hoofdagent kun je je uiteraard wel aanmelden.

profielfoto

Beste, Ik wil graag gaan solliciteren voor de functie hoofdagent regio Amsterdam- Noord-Holland. Vorige week stonden er nog vacatures op de site voor hoofdagent, nu niet meer. Is er een verwachting wanneer er weer nieuwe vacature is?

profielfoto

Het klopt dat de vacature vorige week gesloten is. We kunnen nu nog niet aangeven wanneer deze vacature weer opengesteld gaat worden. Door de vacaturealert word je op de hoogte gebracht wanneer er een vacature opengesteld is.

profielfoto

Aangevinkt, bedankt voor de snelle reactie.

profielfoto

Ik kom uit Marokko ik wil werken bij politie

profielfoto

Geachte meneer, mevrouw Momenteel heb ik alleen een rijbewijs waarmee je automaat kan rijden, niet schakel. Is dit een probleem bij het solliciteren op de functuie van bijvoorbeeld hoofd-agent. Met vriendelijke groet, Jacques Vaissier

profielfoto

Op het moment dat je gaat solliciteren hoef je nog niet het bezit te zijn van een regulier rijbewijs (schakel) Dit moet je binnen 6 maanden wel halen voor eigen rekening. Het is dus geen probleem om te kunnen solliciteren maar je moet hem uiteindelijk wel behalen. Succes!

profielfoto

Goedemorgen, Ik zou graag solliciteren naar de functie van hoofdagent in combinatie met de politieacadamie. Ik zou het liefste geplaatst worden in de academie in Amsterdam. Heeft u wellicht zicht op het feit of er dit jaar nog vacatures voor de functie hoofdpolitie agent in Noord-Holland? Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Hanneke

profielfoto

Beste Hanneke, wij hebben nog geen zicht waar en wanneer er weer vacatures komen. Maar als je je hebt aangemeld voor een vacaturealert wordt je op de hoogte gehouden als deze vacature opengesteld is. Met vriendelijke groet, afdeling werving ^LG

profielfoto

Hallo kan ik als 12 jarige ook bij de politie helpen

profielfoto

Hi Gideon, bedankt voor je berichtje! Je kunt helpen door op het rechte pad te blijven ;) verder kun je over een paar jaar solliciteren naar de functie die jou het leukste lijkt (surveillant/arrestanten beveiliger vanaf 16,5 jaar en alle andere functies vanaf 17,5 jaar). Graag tot over een paar jaar! Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

profielfoto

Hallo, ik heb gesolliciteerd op de functie hoofdagent regio oost nederland. ik heb mijn sollicitatie afgelopen week verzonden heeft u misschien een idee waarneer ik een reactie terugkrijg, kan dat weken of maanden duren?

profielfoto

Hallo, Bestaat er ook een bepaalde compententietest voor hoofdagent? Als je officiele niveau net te laag is? Dan zou ik namelijk wel op hoofdagent kunnen solliciteren

profielfoto

Hallo Myrthe, je kan bij ons geen test doen om je niveau te bepalen. Voor elke functie gelden de minimale diploma eisen als harde eis. Hallo Dennis, als het goed is heb je een e-mail ontvangen (misschien in je spam). Hierin staat dat het iets langer gaat duren omdat er zoveel reacties binnen gekomen zijn. Nog even geduld dus :-) Hallo Elisa, dat is nog niet bekend. Als er weer vacatures open gaan dan krijg je van ons bericht via dit kanaal.

profielfoto

Staat een mbo2 gelijk aan een vmbo tl bij jullie?

profielfoto

Myrthe, als dat zo was dan had je je wel kunnen aamelden voor hoofdagent. Ik heb die mbo2 ook, helaas is dit niet voldoende voor de minimale eis van hoofdagent. We kunnen alleen surveillant doen. Echter, kan ik die mbo4 in 1,5 jaar afronden

profielfoto

Hallo John Mayor, Ik heb verschillende antwoorden van mensen gekregen waar het niveau gelijk aan is en kreeg vaak een ander antwoord. Vandaar dat ik het hier nogmaals vroeg. Met een mbo 2 mag je wel als agent opkomen, dan maar hopen dat het niet al te lang meer duurt. Als surveillant zou ik persoonlijk zelf niet willen opkomen, dus dan maar met geduld wachten.

profielfoto

Is een certifaat c voldoende om als hoofdagent op te mogen komen?

profielfoto

Toen ik m'n account had aangemaakt zocht ik naar precies deze test, sinds ik h'm herinnerde van de laatste keer dat deze groep videos op de werkenbij website was geupload. Kwam er al snel achter dat deze nergens te bekennen waren. Dit was jammer want deze manier van zelftesten is misschien de beste manier om een perspectief te geven aan geïnteresseerden. Ook de uitleg van aspiraten na afloop van de video gaf een goed perspectief over hoe dat soort keuzes voor hun dagelijks effect heeft. Ik raad jullie ook aan om hier een vervolg aan te plakken, des te meer voorbeelden des te beter. i.i.g goed dat ze terug zijn!

profielfoto

@Myrthe Je kunt instromen bij de politie op de volgende niveaus mits er vacatures zijn: niveau 2 surveillant (vooropleiding minimaal niveau 1) niveau 3 agent (vooropleiding minimaal niveau 2) niveau 4 hoofdagent (vooropleiding minimaal niveau 3) niveau 5 politiekundige (vooropleiding minimaal niveau 4) Lees anders deze pagina nog eens door https://www.kombijdepolitie.nl/lerenenwerkenalsagent/paginas/default.aspx

profielfoto

Ik ben Marokkaanse ik wil graag werken bij politie

profielfoto

Fijn om te lezen dat je graag bij ons wilt werken. Heb je al een vacaturealert aangemaakt? Dan word je op de hoogte gehouden van eventuele vacatures. Veel succes!

profielfoto

@Max bedankt voor je terugkoppeling, wij zijn ook blij dat ze er weer zijn.

profielfoto

het lukt mij niet om deze test af te nemen, ik kan het eerste filmpje wel kijken, maar weet niet hoe ik een respons kan plaatsen. ik heb een macbook , wil iemand mij hier even wegwijs in maken? bij voorbaat dank angelo

profielfoto

Hallo Angelo, de enige plek waar je een reactie kan geven op de filmpjes is hier. Je kan niet op de individuele video reageren. Als je het aanklikken van de antwoorden bedoeld kun je dit het beste in een andere browser proberen. Succes!

profielfoto

Hallo, Is het mogelijk om als politievrijwilliger door te groeien naar de functie hoofdagent? Ik heb een mbo niveau 2 diploma..

profielfoto

11 van de 12 goed!

profielfoto

Hallo, Ik heb begin juli een mail gehad dat er veel sollicitaties zijn binnen gekomen en dat ik voor het einde van de maand wat zou horen. Weet u wanneer dit misschien is? Alvast bedankt!

profielfoto

Hallo Deborah, je krijgt deze week bericht.

profielfoto

Super! Dank

profielfoto

Mijn naam is Liza, ik heb een vraagje. Komen er binnenkort nieuwe vacatures vrij in regio Eindhoven ? En is het slim om de vooropleiding htv-p te volgen of kan ik ook terecht met mijn vmbo-t en mbo 3 diploma ?

profielfoto

Mijn naam is Daniel, ik heb een vraagje. Gezien het feit dat de selectie procedure 4 á 6 maanden duurt, kan je voor het opleiding "POLITIEKUNDIGE" soliciteren als je in je laatste jaar van de HAVO ( HAVO 5 )bent om alvast met je testen te beginnen ?

profielfoto

Is er al iets meer informatie over wanneer er weer vacatures beschikbaar komen voor hoofdagent of politiekundige?

profielfoto

Komen er überhaupt nog vacatures voor de functie agent? Ik weet dat jullie verder geen uitspraak kunnen doen over wanneer etc. Maar kunnen jullie mij wel vertellen of er überhaupt nog vacatures komen voor deze functie? Alvast bedankt!

profielfoto

Hallo Liza, het is niet bekend wanneer er weer vacatures beschikbaar komen. Zodra deze er weer zijn volgt er een vacaturealert. Je kan voor hoofdagent ook terecht met je vmbo t of mbo 3 diploma. HTV+P is een prima vooropleiding omdat je een kijkje in de keuken krijgt bij de politie alleen geeft het je geen garantie op een plek bij ons. Daarnaast is het 20% politie en de rest stadswacht en beveiliging. Vind je dat niks, dan is het misschien niet de meest geschikte opleiding voor jou.

profielfoto

Hallo Daniel, je mag ongeveer 3 maanden voor het behalen van je diploma beginnen met solliciteren. Hallo Melissa en Debbie, het is nog niet bekend wanneer er weer vacatures komen voor de verschillende functies. Agent is nog iets onzekerder dan de rest, maar dat is ook nog niet definitief bepaalt. Ik kan er helaas niks meer van maken op dit moment.

profielfoto

Goedenavond, Ik was even benieuwd naar het volgende; in principe is er geen leeftijdsgrens om te solliciteren, maar hoe vaak gebeurt het nu in de praktijk dat er 'oudere"mensen nog de opleiding gaan volgen voor hoofdagent. Ik ben zelf van mening als je aan de criteria voldoet en de opleiding doorloopt net als een ieder ander moet leeftijd er in principe niet toe doen. Komt het in de praktijk voor dat mensen tussen 45 en 50 nog met de opleiding beginnen en ook nog als hoofdagent beginnen.

profielfoto

@Richard, in de praktijk komt het voor, maar het aantal is minimaal.

profielfoto

Hallo, het komende schooljaar zit ik in havo 5, en behaal ik als het goed is mijn havo diploma. Tegen die tijd ben ik 17 jaar en een paar maanden oud. Ik zou dan graag willen solliciteren naar de functie hoofdagent. Kan dat op die leeftijd al? Ook ben ik dan nog leerplichtig dus zou ik een reserve opleiding moeten kiezen voor als ik die keer niet door de selectie kom, Welke opleiding wordt dan aangeraden als ik later alsnog wil doorstromen naar de politie? Mvg

profielfoto

Hallo Thomas, je mag solliciteren vanaf 17 jaar en 6 maanden. Ben je dat nog niet dan is het helaas niet mogelijk. Je kunt dan het beste een opleiding kiezen die het beste bij je past en waar je naast de politie ook nog wat aan hebt. Dan kun je na die studie alsnog bij ons solliciteren.

profielfoto

Toch 11 uit de 12 goed. Zijn er nog functies voor mbo3? Tevens ben ik momenteel werkzaam bij defensie, heeft dat nog invloed?

profielfoto

@Nils, Goed gedaan. Momenteel zijn er geen agentfuncties. Maak hiervoor een vacaturealert aan. Als je van defensie komt wordt de opleiding niet verkort, het zou kunnen dat je gedurende de opleiding bepaalde vrijstellingen krijgt.

profielfoto

Hallo, ik ben 38 jaar heb een mbo4 diploma en ben 6 jaar werkzaam geweest bij de kon.marine. Zou graag de opleiding politiekundige willen volgen. Denkt u dat ze een veteraan als ik wel toe zullen laten tot de opleiding? En heeft het nut om te solliciteren bij een korps in Amsterdam? Groet

profielfoto

@ Costantynus Ja hoor, zodra er weer vacatures zijn voor politiekundige kun je solliciteren. Of er dan ook mogelijkheden zijn bij eenheid Amsterdam, weten we nu nog nog niet. Geef in het vacaturealert aan voor welke eenheden je in aanmerking wilt komen zodat je direct op de hoogte bent als het zover is.

profielfoto

Bedankt voor uw snelle reactie Ik neem aan dat het keuringsproces net zal zijn als bij de kon.marine. Bij de keuring van de marine is bij mij wel een kleine kleurstoornis/kleurenblindheid geconstateerd maar ik ben toen wel goed gekeurd.(6 jaar trouwe dienst). Wat kunnen mijn kansen zijn bij de keuring van de politie?

profielfoto

@Costantynus Dat kunnen wij zo niet inschatten. We kunnen je adviseren de PolitieConditie app te downloaden. Dit kan je helpen met de sporttest. Verder moet je de taaltoets en een cognitieve capaciteitentest maken. Meer informatie over de selectieprocedure bij de politie vind je op https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/politiekundige/Paginas/selectieprocedure.aspx

profielfoto

Ik heb een lichte vorm van astma (goed onder controle). Is het dan überhaupt mogelijk om door de medische keuring te komen?

profielfoto

@david, vraag dat even na bij je huisarts die weet vaak wel of het een belemmering gaat zijn ja of nee. Per persoon is het natuurlijk anders vandaar dat wij er niets over kunnen zeggen.

profielfoto

Hallo, komen er binnenkort nog opleidingsplaatsen/vacatures vrij voor de bachelor politiekundige?

profielfoto

@Allison, we weten nog niet wanneer die er komen. Als je in je profiel aangeeft voor welke eenheid en politiekundige, dan ontvang je vanzelf bericht zodra het zo ver is.

profielfoto

Bedankt voor jullie antwoord! Dit betekend dus dat het, na overleg met mijn huisarts, niet onmogelijk is om door de selectie te komen. Dit is voor mij al een opluchting, omdat het mij een prachtig beroep lijkt.

profielfoto

Hallo is het mogelijk om met een mbo4 diploma politiekundige te worden En wat zijn precies zijn taken in het Politie korps?

profielfoto

@ Mohammed, ja dat is mogelijk voor de NIET verkorte versie van deze opleiding. Lees meer over de eisen en de functie: https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/politiekundige

profielfoto

Goedenavond! Ik heb het gevraagd aan mijn huisarts en deze ziet geen belemmering. Wanneer er vacatures beschikbaar zijn voor de volledige Politiekunde opleiding wil ik gaan solliciteren. Is er enig zicht op vacatures voor deze functie?

profielfoto

Nee helaas nog niet. Maar als het goed is heb je hiervoor op deze website al een profiel aangemaakt. Je ontvangt dan bericht zodra er vacatures zijn.

profielfoto

hallo, ik heb VWO gedaan, welke opleidingen sluiten daarop aan?

profielfoto

hallo, ik heb VWO gedaan, welke opleidingen sluiten daarop aan?

profielfoto

Hallo Sophie, met je vwo diploma kun je solliciteren voor hoofdagent of politiekundige. Belangrijk is dat je een functie kiest die bij je past, omdat er best een verschil in zit. Voor meer informatie over de functies kun je kijken op www.kombijdepolitie.nl.

profielfoto

Is het waar dat er in Eindhoven een vele strengere selectie is? O.a door de massa s aanmeldingen?

profielfoto

Beste Renate, nee overal gelden de zelfde normen die iemand minimaal moet behalen.

profielfoto

Hallo, hoe kan ik reageren op een opleiding?

profielfoto

Je kunt pas aan een opleiding beginnen bij de politieacademie als je aangenomen bent op een vacature. Momenteel zijn er helaas geen vacatures voor (hoofd)agent.

profielfoto

Hallo Komen er nog Vacature voor vrijwilligers ?

profielfoto

Dat is helaas nog niet bekend. Er worden nog steeds onderhandelingen gevoerd over de toekomst van politievrijwilligers, wordt vervolgd dus.....

profielfoto

hallo, is er al wat bekend ivm vacatures hoofdagent & wat voor opleiding zou je kunnen doen om deze aantesluiten bij politie? (ik heb htv al gedaan ) groetjes

profielfoto

Nee, helaas niet. Zie https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/hoofdagent voor overige informatie.

profielfoto

Goedenavond, verwachten jullie dit jaar nog vacatures recherchekundige in de Regio West-Brabant-Zeeland?

profielfoto

Dat is nog niet bekend helaas. Als er meer bekend is versturen we ook een vacaturealert.

profielfoto

Even een vraag, ik zou graag willen solliciteren als agent niveau mbo 3. Kan hier helemaal geen informatie of vacatures van vinden. Neem dan dus aan dat die er ook niet niet zijn. Mijn vraag is wanneer wel? Heeft het zin om daar op te wachten? Zelfs de open dagen zitten helemaal vol dus vandaar dat ik mijn vragen hier stel.

profielfoto

Hallo Silvio, we verwachten dit jaar geen vacatures voor agent en helaas is er ook veel onduidelijkheid over de toekomst van deze functie. Wordt vervolgd dus....

profielfoto

een vraagje, komen er dit jaar nog vacatures voor hoofdagent?

profielfoto

Hoi Patrick, die vraag is lastig te beantwoorden. Het zou heel goed kunnen, maar niets is zeker. Maar als je een vacaturealert hebt aangemaakt voor hoofdagent dan ben je als eerste op de hoogte.

profielfoto

Ik heb de test gedaan ik had een paar foutjes voor iemand met een licht verstandelijke beperking niet slecht gedaan

profielfoto

Ik heb de test ook gedaan ik had een paar foutjes voor iemand met een licht verstandelijke beperking maak ik dan ook een kans

profielfoto

Als je aan de eisen van de betreffende vacature voldoet mag je gewoon solliciteren. Je moet daarna gewoon alle testen maken net als alle andere kandidaten.

profielfoto

Ik ben bijna 17 jaar, en ik wil graag de opleiding Hoofdagent gaan doen, alleen is het verstandig om dit jaar op die vacature te gaan wachten, of is het toch niet verstandig. Verder is het verstandig om in een regio te gaan solliciteren waar ik niet vandaan kom en ook wel ver is, is eventuele overplaatsing van pas?

profielfoto

Beste Faissal, Het is niet bekend wanneer er weer vacatures komen voor hoofdagent. Als je solliciteert bij een eenheid die niet in de buurt van je woonplaats is, wordt er wel van je verwacht dat je dan gaat verhuizen. Dus we adviseren je om eerst te solliciteren bij een eenheid bij jou in de buurt. Met vriendelijke groet, Afdeling Recruitment Politie

profielfoto

Is er iets bekend wanneer er vacatures komen voor hoofdagent of politiekundig komen?

profielfoto

Hoi Manouk, hier op Mijn Kombijdepolitie hoor je dat het eerst, maar niet via deze reacties maar via het alert :)

profielfoto

Hallo, Zijn er eventuele voor of nadelen voor mensen die een Koninklijke Marechaussee opleiding hebben gevolgd? Ik heb namelijk een vmbo-tl diploma, daarbij ook een MBO 2 beveiliging diploma met Brugjaar Kmar, en heb daarna nog op het OTC-Kmar in Apeldoorn gezeten. En ik vroeg hierbij af of dit mogelijk voor of nadelen zouden kunnen opleveren?

profielfoto

Hoi Ozgur, je voldoet aan de minimale eisen om te solliciteren voor hoofdagent. Je ervaring bij de Kmar kan natuurlijk altijd van pas komen maar zal tijdens de sollicitatieprocedure niet direct een voor- of nadeel opleveren.

profielfoto

Hallo, Bedankt voor de snelle reactie. Dan zal ik zodra er een voorlichting vrij komt z.s.m. solliciteren. mvg, Ozgur.

profielfoto

Hallo, ik heb bijna mijn opleiding mbo 3 verzorgende IG afgerond. Kan ik met deze opleiding niveau 4 hoofdagent doen mits er een vacature is? Met vriendelijke groet Andrea Drenth

profielfoto

Hoi Andrea, voor hoofdagent is de instroomeis minimaal een vmbo gl/tl- of mbo 3-diploma. Dus als je ook aan de andere basiseisen voldoet wordt je sollicitatie in behandeling genomen.

profielfoto

Hoi, bedankt voor uw reactie. Weet u ook of er dit jaar of volgend jaar vacatures vrij komen in de provincie Groningen, Friesland of Drente? En moet ik dan op de functie hoofdagent solliciteren? Want meestal is het zo toch dat je dan een diploma ervan moet hebben als je op een vacature reageert? Verder vraag ik me af hoe alles dan in zijn werk gaat als je gesolliciteerd hebt. Zoals hoe het geregeld wordt met de opleiding, waar je heen kunt enzovoorts. Sorry voor de vele vragen haha. Ik ben alleen bekend met de bol opleidingen. Wat is het maximale leeftijd dat je aangenomen kan worden voor een functie? ik ben 29 jaar. Met vriendelijke groet Andrea Drenth

profielfoto

Hoi Andrea, leuk te horen dat je belangstelling hebt voor een baan bij de politie. - Om op de hoogte te blijven van alle vacatures bij de politie in een specifieke provincie, daarvoor kun je een vacaturealert aanmaken. - Afhankelijk van je vooropleiding kun je bepalen op welke vacature jij kunt reageren. - Als je de selectie positief doorloopt ga je naar de opleiding. Want aan elke agent vacature zit een opleiding gekoppeld. De politie betaald dan ook je opleiding en je boeken. Alle antwoorden op andere vragen kun je terugvinden op www.kombijdepolitie.nl

profielfoto

Heb een vraag.... er zijn op dit moment geen vacatures voor hoofdagent. Hoe kan het dan dat er wel selectierondes gaande zijn voor deze functie? Ik zou graag in het bestand van belangstellenden willen worden opgenomen, maar heb begrepen dat "open sollicitaties" niet in behandeling worden genomen. Hoe kom je er dan tussen als jullie gebruik maken van een bestand met "oude" sollicitanten en deze personen oproepen voor selecties buiten vacatures om?

profielfoto

Begin dit jaar hebben er vacatures open gestaan voor hoofdagent. De totale selectieprocedure duurt 3 tot 6 maanden. De selectierondes die nu gaande zijn komen van deze groep sollicitanten. Wij maken op het moment geen gebruik van een bestand met sollicitanten en nemen ook geen open sollicitaties in behandeling.

profielfoto

Bedankt voor de snelle reactie! Het is mij nu helemaal helder. Denk dat mensen in mijn omgeving een en ander niet helemaal goed hebben begrepen van aanverwanten welke nu in de aelectie zitten.. ;-)

profielfoto

Ik heb een vraag. Ik ben geïnteresseerd in een functie van hoofd agent en ben benieuwd of deze functie in Oost nederland wel weer komt omdat er aangegeven word dat de opleiding 3 x per jaar start. Zo ja in welk tijdsbestek. Want ik sta aangemeld voor een mail wanneer dat gebeurt maar er komt totaal niks binnen. Gr mitchell

profielfoto

Hallo Mitchell, het is helaas nog niet bekend wanneer er waar weer vacatures komen. Belangrijk is dat je in je profiel vacatures, hoofdagent en de eenheid Oost-Nederland aangevinkt hebt. Als er weer vacatures zijn krijg je ook bericht.

profielfoto

oké is goed hartelijk dank voor uw snelle reactie dit heb ik inderdaad al gedaan dus dan zal ik afwachten.

profielfoto

Hallo. ik heb nog 1 vraag ik kan medische niets vinden ik heb namelijk een klaplong gehad die wel met een operatie weer verholpen is. Hoe zit dit met de keuring en op het oog met de opleiding. Gr mitchell

profielfoto

Hoi Mitchell, voor een antwoord op je vraag kun je het beste morgen even bellen met ons Frontoffice via 088-6622300.

profielfoto

Hallo! Ik zou graag een opleding als politie surveillant willen doen maar waar en wanneer kan ik zoiets doen? En hoe kan ik me aanmelden op die opleiding? Alvast bedankt!

profielfoto

Beste Rainier, Anders dan bij andere (vervolg)opleidingen kun je je niet rechtstreeks aanmelden bij de Politieacademie voor de opleiding tot surveillant. Om surveillant te worden heb je een baan en opleiding ineen. Je bent direct in dienst bij de politie en solliciteert daarom op een vacature. Je kunt uitsluitend solliciteren als er vacatures met opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Met vriendelijke groet, Afdeling recruitment politie

profielfoto

Baal ontzettend erg dat ik begin dit jaar de vacatures voor hoofdagent heb gemist!

profielfoto

Dat is heel vervelend. Had je een vacaturealert aangemaakt?

profielfoto

Helaas niet maar daar heb ik nu wel van geleerd!

profielfoto

12/12 goed. Ben bijna klaar met Beveiliger 2, maar wil het liefst toch in het publieke domein werken. Net iets meer afwisseling.

profielfoto

Zijn er vacatures voor hoofd agent in zicht? Mvg, Julia

profielfoto

Nog niet Julia, als je nog geen profiel hebt gemaakt dan raad ik je aan om er een te maken op https://mijn.kombijdepolitie.nl/. Dan ben je meteen op de hoogte als er vacatures zijn. Met vriendelijke groet, afd Recruitment politie.

profielfoto

Komt er binnenkort weer een vacature vrij voor Politiekundige? Ik word door vacatures op de hoogte gesteld, maar misschien hebben jullie een indicatie voor me. Alvast bedankt! Gr. Tim van den Heuvel

profielfoto

Dat is nog niet bekend Tim, je kunt niet anders dan afwachten. Met vriendelijke groet, afd Recruitment politie.

profielfoto

ik heb geklikt op de link maar ik kan geen nieuwe screening vinden ik zie no steeds het oude screen jezelf

profielfoto

Hoi, via deze link kom je op screen jezelf. Deze staat al een poosje online hoor https://mijn.kombijdepolitie.nl/test/pas-jij-bij-de-politie-screen-jezelf/start

profielfoto

Hallo, ik heb een propedeuse diploma Fysiotherapie, maar heb door dat dit niet is wat ik wil doen. Ik wil op HBO niveau bij de politie, echter weet ik niet of een propedeuse hiervoor geschikt is, ik heb namelijk geen HAVO diploma, maar een 21+ toelatingstoets gemaakt.

profielfoto

Hallo Cheney, bel hiervoor even met ons Frontoffice via 088-6622300 zij weten precies hoe het zit met diploma's etc.

profielfoto

hallo, stel ik word aangenomen voor de vacature arestantebegeleider in oost-nederland. kan ik dan later doorstromen naar andere functies al bijvoorbeeld agent? groeten martijn

profielfoto

Hallo, ik wil graag doorstromen naar het arrestatieteam, wat is de beste en snelste weg om hier terecht te komen? Ik beschik over een havo diploma en ben 18,5 jaar oud. Mvg Sam

profielfoto

Beste Sam, Om AT’er te worden moet je bij de politie werken en een politieopleiding op minimaal agent of hoofdagent hebben gevolgd. Na enkele jaren ervaring kun je solliciteren bij het AT, waarna een zware fysieke en psychische selectie volgt. Mvg, Afdeling recruitment politie

profielfoto

Hoi ik heb een vraag ik ben namelijk een tijdje terug veroordeeld voor een verkeers overtreding en heb een proeftijd van 2jaar kan ik mij dan ook aanmelden of is dit dan niet mogelijk wand ik zou erg graag iets met de politie willen doen gr Bryan

profielfoto

Hallo Bryan, als je nog in je proeftijd zit is het niet mogelijk om te solliciteren helaas. Als je de proeftijd door bent kun je wel solliciteren maar ook dan gaan we bekijken wat er gebeurd is en kunnen we je geen garantie geven dat het geen probleem is. Succes!

profielfoto

hallo ik heb een vraag, ik zou graag de hbo-opleiding tot politiekundige willen volgen alleen ik vroeg me af hoelang het ongeveer duurt voordat hier een vacature voor vrijkomt en of er nog fysieke eisen aan je worden gesteld wanneer je je hebt aangemeld? gr Jelle

profielfoto

Hoi Jelle, we hopen dat er na de zomer weer vacatures gaan komen maar ook wij horen dat pas op het laatste moment. Aan welke eisen (ook fysieke eisen) je moet voldoen kun je lezen op de website www.kombijdepolitie.nl.

profielfoto

Hallo. Ik heb twee vragen die ik graag beantwoord zou willen hebben. Ik ben momenteel bezig met het behalen van mijn HAVO diploma. Na de HAVO zou ik graag de opleiding tot politiekundige willen volgen. Mijn vraag is: zijn er bepaalde momenten, die ieder jaar hetzelfde zijn waarop vacatures worden toegevoed/opleidingen beginnen, zoals het bij andere HBO opleidingen is(februari en augustus). Mijn tweede vraag is; word je sneller aangenomen n.a.v. een vacature wanneer je een afgeronde HBO opleiding hebt dan wanneer je net van school afkomt. Alvast bedankt voor jullie reactie! Mvg.

profielfoto

Goedemorgen Quincy, Wat betreft je eerste vraag: het is van tevoren vaak nog niet duidelijk óf er vacatures/opleidingsplaatsen komen en zo ja, per wanneer of hoeveel dat er dan zijn. Heb je al een vacaturealert aangemaakt op kombijdepolitie.nl? Dan krijg je een melding als er voor jou interessante vacatures online komen. Wat betreft je tweede vraag: op hhtps://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/politiekundige/Paginas/selectieprocedure.aspx vind je alle info over de selectieprocedure. Het is niet zo dat je met een hbo-diploma op zak sowieso meer kans maakt op een plek bij de politie. Wel is het zo dat, als je door de selectieprocedure heen komt, je met een hbo-diploma kunt kiezen voor de 2-jarige compacte leerroute. Meer hierover lees je op: https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/politiekundige/Paginas/intensieve-bachelor-leerroute.aspx Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, afdeling Recruitment politie

profielfoto

Ik heb gewoon alles goed.

profielfoto

Hartstikke goed toch Yura! De praktijk is anders, maar dit is toch al een goed begin.

profielfoto

Ik weet miet op in de praktijk toch anders is dan de test zelf.

profielfoto

Het is wel fijn om al te weten welke richting je op zou willen Kevin. Om tactisch rechercheur te worden moet je inderdaad eerst een andere functie. Met een hbo-opleiding in de richting van ICT of in de financieel-economische richting kun je hier terecht: https://www.kombijdepolitie.nl/recherche. Maar ik weet niet of dat iets voor jou is.

profielfoto

Beste , Kun je als surveillant ook intern doorgroeien tot eventueel hoofdagent?

profielfoto

Beste Raimondo, in eerste instantie zou je kunnen doorgroeien tot de functie van agent, mits je daar geschikt voor bent en als er vacatures zijn voor deze functie. Vanuit agentfunctie is het dan evt weer mogelijk om door te groeien naar hoofdagent. Met vriendelijke groet, afd. Recruitment politie.

profielfoto

Beste, Recruitment politie Hoe komt het dat de functie van agent niet meer terug te vinden is hier op de website? Of is het alleen nog maar mogelijk om vanaf surveillant agent te worden?

profielfoto

Beste Raimondo, Momenteel is er onduidelijkheid over de functie van Agent. Daarom vind je hierover geen informatie op onze site. Doorgroei vanaf surveillant is ook niet duidelijk. En het is ook niet bekend wanneer hier duidelijkheid over komt. Met vriendelijke groet, Afdeling recruitment politie

profielfoto

ik ben half marokkaans en ik wil ook graag werken bij de politie !

profielfoto

maar ik ben nog maar 14 jaar, 23 december word ik 15 hoop dat het snel gaat ! duurt nog wel even..

profielfoto

maar ik ben wel heeeel snel maar als je politie wilt worden kan je dan naar sport en bewegen gaan of kan alleen beveiliging?

profielfoto

Hoi Yasmine, het maakt niet uit welke richting je volgt als je maar voldoet aan het minimale opleidingsniveau om bijvoorbeeld hoofdagent te worden. Voor hoofdagent moet je een vmbo gl/tl, havo of mbo-3 diploma hebben. Op onze site vind je meer informatie.

profielfoto

Hallo, nu ik mijn minimale eisen in de pocket heb wat nu? Moet ik dan naar de politie academie? Of een politie opleiding volgen?

profielfoto

Beste Stefano, Je moet solliciteren op de functie via www.kombijdepolitie.nl. Momenteel staan er geen agentfuncties opengesteld. Als je een vacaturealert aanmaakt, wordt je op de hoogte gehouden als er weer vacatures opengesteld zijn. Met vriendelijke groet, Afdeling recruitment politie.

profielfoto

Beste, Wanneer komen er vacatures vrij voor agent, allround agent ? Groeten

profielfoto

Momenteel staan er geen (hoofd)agentfuncties opengesteld. Als je een vacaturealert aanmaakt, wordt je op de hoogte gehouden als er weer vacatures opengesteld zijn. Met vriendelijke groet, Afdeling recruitment politie.

profielfoto

ik ben loet en ik ben 11 jaar, ik wil later hoofd agent woorden maar daar moet k nog wel ff voor wachten helaas. ik heb net deze test gedaan en ik had 8/12 goed, is dat goed? met vriendelijke groet, loet

profielfoto

Hoi Loet, voor jouw leeftijd heb je het goed gedaan ! leuk om te lezen dat je later bij de politie wil.

profielfoto

Hallo Ik zou graag de opleiding politiekundige willen doen, ik weet dat er je kort geleden vacatures openstonden. Zou ik nog kunnen solliciteren op een vacaturen? Zo niet hoe zit het dan met de doorstroom vanaf de opleiding hoofdagent naar politiekundige? groet Stijn Roemer

profielfoto

Beste Stijn, Er zijn op dit moment inderdaad geen vacatures voor politiekundige en het is ook niet duidelijk wanneer die er weer zullen komen. Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden binnen de politie om door te stromen. Echter gaat het er vooral om wat je leuk vindt om te doen en wat het beste bij je past. Er zit echt verschil tussen de functie van hoofdagent en politiekundige dus ons advies is om voor jezelf eerst de afweging te maken wat je het liefste zou willen. Hartelijke groet, afdeling Recruitment

profielfoto

en dan mag ik met trots zeggen dat ik 11 van de 12 goed heb alleen helaas een fout maar van fouten leer je kan niet wachten tot ik mijn niveau 1 diploma heb en dan niveau 2 gaan doen als surveillant heb er echt zin

profielfoto

vroeg mij af of leeftijd nog enige nadelen heeft en of militaire achtergrond nog enig hulp heeft met soliciteren voor de functie als hoofdagent.

profielfoto

Hallo Neil, leeftijd speelt geen rol. Belangrijk is dat je goed kunt motiveren waarom je voor deze functie kiest. Je militaire achtergrond kan helpen in je motivatie en kennis van culturen. Je ervaring kun je dan omzetten in je motivatie. Het geeft geen voorrang. Succes

profielfoto

Heerenveen, 13 / februari 2017 Geachte heer mevrouw, betreft , vragen over de opleiding. deze brief schrijf ik u , omdat ik graag wil informatie over de politiesurveillant weten . ik woon bijna twee jaar in Nederland en ik ben bijna klaar met mbo 1 . Wil ik heel graag politiesurveillant woorden kan ik deze opleiding politiesurveillant studeren. met vriendelijk groet, Ammar Hussein.

profielfoto

Beste Ammar, Bekijk onze website even voor informatie over de functie van surveillant: https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/surveillant Met vriendelijke groet, Team Recruitment

profielfoto

Vroeg me af als ik aangenomen zou worden als surveillant of ik dan kan doorstromen naar hoofdagent heb een mbo 1 opleiding.

profielfoto

Beste Jules, je kan intern wel doorstromen naar een andere functie. Van surveillant naar hoofdagent kan maar dan moet je wel het mbo 4 werk- en denkniveau aan kunnen tonen. De kansen zijn niet heel groot, daarom is het belangrijk dat je surveillant ook leuk vindt en jezelf dit ook een aantal jaren ziet doen. Groeten Team Recruitment

profielfoto

ben pas 14 maar wel 8 van de 12 goed kan altijd beter maar heb te veel foute keuzes gemaakt hopelijk doe ik die later wel goed

profielfoto

ik ben 20 jaar oud en zit in mijn laatste jaar van het MBO-4. ik zou graag een opleiding als hoofdagent willen doen. helaas zijn er op dit moment geen vacatures. rond welke tijd worden er vacatures voor een opleiding vrij gegeven?

profielfoto

Hallo Kerem, het is helaas nog niet bekend wanneer er weer vacatures komen. Je solliciteert op een vacature en daar krijg je een opleiding bij. Daarom zijn we ook van vacatures afhankelijk en niet van startmomenten op de opleiding. Als je ingesteld hebt dat je een vacature-alert wil ontvangen voor hoofdagent krijg je vanzelf bericht. Groeten team Recruitment

profielfoto

Kan je als je niveau 2 doet dan gelijk de opleiding volgen als surveillant?

profielfoto

hallo Sjennete, met een mbo niveau 2 diploma kun je zeker ook solliciteren op de functie van surveillant. Groeten, team Recruitment

profielfoto

Is er enig idee wanneer er vacatures vrij komen voor surveillant?

profielfoto

Beste Jules, bedankt voor je bericht. Er zijn op dit moment geen vacatures voor de functie van surveillant. Het is helaas niet bekend wanneer er weer nieuwe vacatures komen. Maak een profiel aan via www.mijn.kombijdepolitie.nl om op de hoogte gehouden te worden voor de nieuwste vacatures. Groeten team Recruitment

profielfoto

Geachte heer/mevrouw, Is er al enig idee bekent wanneer er weer vacatures vrij komen voor politieagent niveau 3?? Groetjes

profielfoto

Hallo Nadine, dat is helaas niet bekend. Voorlopig nog niet zoals nu bekend is, maar zodra er weer vacatures komen versturen we een alert. Groeten team Recruitment

profielfoto

Hallo, Ik ben in juni klaar met mij HBO opleiding en ben momenteel werkzaam bij Halt. Ik werk veel samen met de politie en zou graag een opleiding volgen tot intake en service werknemer bij de Politie. Heeft u enig idee of hier (binnenkort) weer vacatures voor vrijkomen? Ik heb 'service' aangevinkt bij de vacatures waar ik info over wil ontvangen. Ik ga er van uit dat dit de juiste is voor deze functie? Alvast bedankt voor de reactie. Groetjes, Maike

profielfoto

Beste Maike, Of en wanneer er vacatures komen kan ik niet zeggen. Maar je hebt met 'service' wel het juiste aangevinkt. En houd de site in de gaten. Met vriendelijke groet, team recruitment

profielfoto

Goedemiddag, ik heb mij aangemeld voor de alerts, maar ben erg benieuwd of er regelmatig vacatures komen als politievrijwilliger in Rotterdam? Groeten, Desiree

profielfoto

Hallo Desiree, Het is goed dat je je hebt aangemeld voor het ontvangen van een alert. Wanneer en hoe vaak er vacatures komen voor politievrijwilliger in Rotterdam kunnen wij helaas niet zeggen. Groeten team Recruitment

profielfoto

Beste, de meeste testen heb ik afgerond alleen de conditie test moet ik nog doen maar dat kan pas volgende week hoop ik ivm bijholte ontsteking waardoor ik even niet mag sporten, nu is mijn vraag vervallen de andere resultaten nu niet?

profielfoto

Hi Mike, bedankt voor je bericht. Je resultaten blijven gewoon zichtbaar. Van harte beterschap! Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

profielfoto

Hallo, Is het mogelijk om de opleiding van hoofdagent te doen met vmbo tl en is er een minimale leeftijd die je moet zijn om de opleiding te doen?

profielfoto

Hi Jochem, je moet minimaal 17,5 jaar zijn op het moment van solliciteren, zodat je in ieder geval 18 jaar bent op het moment van aanstelling (en dus voor de start van de bijbehorende opleiding). Met een vmbo-tl diploma voldoe je aan de minimale opleidingseis voor deze functie. Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

profielfoto

Hoi, goedendag ik heb vraagje ik heb interesse voor leren en werken als surveillant hoe kan ik in aanmerking komen en heb jullie nu open dag binnenkort ?

profielfoto

Hallo Maher, je kunt het beste even kijken op onze website voor informatie over de functie van surveillant: https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/surveillant. Het is helaas niet bekend wanneer er weer nieuwe vacatures komen maar als je een vacature alert aanmaakt via www.mijn.kombijdepolitie.nl krijg je vanzelf bericht! Er is binnenkort geen open dag gepland maar als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met ons Frontoffice via 088-6622300. Met vriendelijke groet, Team Werving ^MB

profielfoto

Bedankt voor de toelichting! Ikheb nog meer vragen: 1. Ik zag dat MBO HTV alleen niveau 3 is. Is er ook een niveau 4 opleiding? Tot welke rang kun je doorgroeien met een MBO-3? 2. En bestaat de 4 jarige opleiding HBO politiekundige (Bachelor of Policing) ook nog? 3. Wordt een bril met sterkte +2 een probleem bij de fysieke toelatingseisen? Wederom bedankt!

profielfoto

Hoi Barbara, bedankt voor je bericht. (1) Over reguliere opleidingen kunnen wij je geen informatie bieden, omdat wij niet kunnen garanderen dat wij op de hoogte zijn van de nieuwste wijzigingen. (2) met een mbo 3-diploma kun je voor hoofdagent solliciteren, tijdens de opleiding ben je aspirant (één streep) en na de opleiding heb je er vier. Het is raadzaam om na te gaan welke werkzaamheden je interesseren in plaats van (alleen) te kijken naar rangen, omdat je anders misschien op een functie terecht komt waar je niet blij van wordt. (3) De gezichtsscherpte is niet in brilsterkte uit te drukken, er is wel een verband mee, maar er zijn geen eisen aan de sterkte. Je vind hier de checklist inclusief de visuseis - als je deze meeneemt naar je opticien kan hij/zij je vertellen of je op dit moment voldoet of niet: https://www.kombijdepolitie.nl/SiteCollectionDocuments/Checklist-medische-eisen.pdf. Mocht je aanvullende vragen hebben dan kun je ook bellen met 088 - 66 22 300. Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

profielfoto

Goedendag, ik zou graag willen weten of ik nog mag solliciteren met mijn leeftijd van 44 jaar. Ik wordt in maart 45 Ik heb een mbo-4 diploma en ervaring op verschillende vlakken. Ik heb gewerkt in PI Overmaze Maastricht als penitentiair inrichtingswerker. Als woonbegeleider bij ex-verslaving. Als sociotherapeute op een longstay afdeling en op de forensische zorg bij Mondriaan. Daarnaast heb nog een NLP coach opleiding gevolgd en heb ik allerlei certificaten in het gevangeniswezen en de TBS behaald. Kunt u mij adviseren welke functie het beste zou passen bij mijn achtergrond en of ik met mijn leeftijd überhaupt nog kans maak om ertussen te komen. Ik ben nog heel gemotiveerd en zou echt heel graag nog bij de politie willen werken. Groetjes Peggy

profielfoto

Hoi Peggy, jij mag zeker solliciteren er geldt geen leeftijdsgrens bij de politie. Met vriendelijke groet, Team Werving ^AB

profielfoto

Super!!! 😊 Dan ga ik dat zeker heel snel doen. Ik zie nl dat er een vacature voor agent in Limburg staat. Heel erg bedankt voor uw snelle reactie. Nu voel ik mij nog meer gemotiveerd👍 Groetjes Peggy

profielfoto

hallo ik ben 13 jaar en ik heb vmbo bbl gehaald ik wil graag hoofdagent worden ik wil doorstromen van mbo 2 naar 3 en vervolgens naar 4 maar is dit wel mogelijk?

profielfoto

en moet je perse 18 jaar zijn voor hoofdagent want ik kan pas hoofdagent worden als ik rond de 20 ben

profielfoto

Hoi Omar, bedankt voor je bericht. Je kunt solliciteren vanaf 17,5 jaar (dan ben je in ieder geval 18 als je start), maar je mag natuurlijk altijd ouder zijn. Meer informatie vind je op https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/hoofdagent. Mvg afdeling werving politie ^LG

profielfoto

Kan ik met een praktijk diploma en en entreediploma van niveau 2 politie worden

profielfoto

Hoi Alex, een praktijk diploma is helaas niet voldoende. Een entreediploma is voldoende voor de functie van surveillant. Wij hopen je voldoende te hebben geïnformeerd. ^MP

profielfoto

En na de opleiding surveillant kan ik niveau 3 doen als agent en door gaan naar niveau 4

profielfoto

Hallo Alex, als je voor agent wil gaan, dan kun je beter eerst een mbo 3 diploma behalen en dan gelijk voor agent solliciteren. Het is niet gemakkelijk om als surveillant door te stromen naar agent.

profielfoto

Dus is het beter eerst niveau 3 te halen in plaats van survilant opleiding te doen

profielfoto

Dat klopt! Als je graag agent wilt worden dan is het sneller dat je eerst een mbo 3 diploma haalt en met dat diploma gaat solliciteren voor agent. Het is niet vanzelfsprekend dat je meteen na je opleiding tot surveillant door kunt stromen naar agent.

profielfoto

Hallo, er staat op internet als je 2 jaar aaneengesloten gewerkt hebt, kun je je loon meenemen naar de politieacademie. Ik heb 2 banen. Word er gekeken naar je maandelijkse inkomen of naar 1 baan?

profielfoto

Hi Jurrian! Als je in de afgelopen 2 jaar onafgebroken hebt gewerkt en gemiddeld 28 uur per week, dan kom ik aanmerking voor een hogere vergoeding dan de standaard vergoeding. Je moet je arbeidsverleden aantonen door minimaal 24 loonstroken te laten zien. Het maakt niet uit of dit bij verschillende werkgevers is geweest. ^CN

profielfoto

Hoi, ik ben een leerling van 14, ik doe havo en ik zit in klas 3 en ik wil graag politieagente worden. Het probleem is dat als ik van de middelbare school af ga dat ik dan nog maar 16 ben en voor een politieopleiding moet je 18 jaar zijn. Ik heb ergens gelezen dat je dan een HTV-P opleiding kunt doen maar dan moet ik mbo doen en dat is geen optie voor mij. Ik wil super graag politieagente worden en ik zal het erg jammer vinden als dat niet zou kunnen. Kunnen jullie me helpen?

profielfoto

Hoi, Bedankt voor je bericht. Leuk dat je interesse hebt voor een Politieopleiding. Voor de MBO 4 Politieopleiding geldt de minimum leeftijd van 18 jaar. Deze minimumleeftijd wordt gehanteerd, omdat het bij de wet is vastgelegd dat je minimaal 18 jaar moet zijn om wapendragend en opsporingsbevoegd te zijn. Jij kan je wel inschrijven wanneer je 17 jaar bent en bij de start van de opleiding dien je 18 jaar te zijn. ^JH

profielfoto

Hoi, Bedankt voor je bericht. Leuk dat je interesse hebt voor een Politieopleiding. Voor de MBO 4 Politieopleiding geldt de minimum leeftijd van 18 jaar. Deze minimumleeftijd wordt gehanteerd, omdat het bij de wet is vastgelegd dat je minimaal 18 jaar moet zijn om wapendragend en opsporingsbevoegd te zijn. Jij kan je wel inschrijven wanneer je 17 jaar bent en bij de start van de opleiding dien je 18 jaar te zijn. ^JH

profielfoto

Hallo, ik wil graag Bij een arrestatieteam (politie) gaan werken alleen ik heb paar vragen. 1. Als je vmbo-tl en mbo hebt afgerond is dat genoeg om bij een arrestatieteam te gaan werken. 2. Moet je eerst politieagent gaan worden om bij een arrestatieteam te gaan werken? Of werk je gelijk bij een arrestatieteam? 3. Welke opleiding moet je bij vmbo-tl gaan volgen om politie te worden?

profielfoto

Beste Nur, Bedankt voor je bericht. De minimale instroomeis voor een functie bij het arrestatieteam is een diploma MBO 4 Politieopleiding. Je mag eerst de Politieopleiding volgen om door te kunnen stromen naar het arrestatie team. Om je in te kunnen schrijven voor een MBO 4 Politieopleiding beschik je minimaal over een MBO 3 diploma. ^JH

profielfoto

Hallo, ik heb nog een vraagje Welke vakkenpakket moet ik kiezen bij mavo 4 om politieOpleiding te volgen? Dit zijn voorgestelde vakkenpakketten: Zorg en welzijn/ economie/ Techniek/ landbouw Alvast bedankt voor U reactie : )

profielfoto

Beste Nur. De politie heeft geen voorkeur voor specifieke profielen of vakkenpakketten bij inschrijving voor een politieopleiding. Je moet natuurlijk wel het vereiste diploma hebben, maar daarbinnen geeft elk profiel of pakket toegang tot de politieopleidingen. ^AS

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen