Nieuwe test online: Hoe emotioneel ben jij?

Je angstig, zelfverzekerd, nerveus, vrolijk of boos voelen. Emoties die iedereen kent. In het politiewerk krijg je veel met emoties te maken in de omgang met slachtoffers, daders, getuigen en collega’s. Dat kan heftig en veeleisend zijn. Ook spelen je eigen emoties een rol. Test hoe emotioneel jij bent.

Ga naar Test Jezelf en log in.

21 reacties

profielfoto

Iedereen heeft te maken met emoties of je nou wel of niet werkzaam ( ook als vrijwillerger ) bij de politie en daar is niks mis mee want daar ben je mens voor. Maar,....hoe ga daar mee om,...? Persoonlijk kan ik emotities heel goed filtrern en een plaas en verwerken. Heel belangrijk is, en dat je open staat om er met andere mensen hier over te praten.

profielfoto

Leuke test! Ik vond de stelling 'Als iets fout gaat is dat vaak mijn eigen schuld' wel een lastige. Ik maak wel eens een fout, maar ik breng het altijd ter sprake en zoek naar een oplossing. Ik heb die maar op 'Neutraal' laten staan.

profielfoto

@Mario, Je moet de test natuurlijk ook invullen zoals jij het ervaart. Maar leuk om te horen dat je het een leuke test vindt!

profielfoto

Leuke test! Weer wat geleerd vanmezelf!

profielfoto

@lenny Leuk om te horen! Daar doen we het voor.

profielfoto

Zijn de uitslagen van een test ook zichtbaar in het systeem zodat jullie kunnen zien hoe iemand zijn ervaringen heeft of ziet van zijn dagelijkse leven om eventueel te kunnen functioneren als agent?

profielfoto

Hallo John, nee dat hebben we niet. De uitslagen worden niet door ons gebruikt.

profielfoto

Wel jammer meeste test uitslagen die ik gedaan heb zijn zeer positief en schijn ik een goede kandidaad te zijn als agent.

profielfoto

@ John Wiersma, volgens mij zijn deze tests eerder bedoeld om een beter beeld van jezelf te krijgen. Als er uit blijkt dat je een goede kandidaat bent zal dit waarschijnlijk alleen maar een positieve werking hebben in de praktijk.

profielfoto

@John, het is de bedoeling je wat meer inzicht te geven over het politiewerk en of het werk bij je zou passen.

profielfoto

Vind het leuk dit soort testen, je leert wat meer over je zelf, je denkt na over vragen waar je misschien nog niet bij heb stilgestaan en inderdaad of wel geschikt bent voor dit soort werk. Van mij mogen er nog meer bij :-)

profielfoto

Hallo Chantal, goed om te horen, er volgen er meer...

profielfoto

Leuke en ook leerzame testen. In mijn werk als forensisch therapeutisch werker, heb ik ook met verschillende situaties te maken en is ook geen dag hetzelfde. Van de week nog een calamiteit meegemaakt, waar ook politie bij aanwezig was. Ik nam de rol van onderhandelaar op me en dit pakte erg goed uit, met de complimenten van de teamchef politie.

profielfoto

alles moet je maar met een pot zout nemen vooral als je een lijk ziet of nog ergere dingen als je dat niet kan ben je gedist.

profielfoto

Ik ben soms emotioneel, maar niet op de werkvloer. Daar weet ik mezelf goed in toon te houden. Hopelijk komen er snel vacatures!

profielfoto

Leerzame test, alleen jammer inderdaad dat de antwoorden niet opgeslagen worden in je profiel zodat de politie zelf kan beoordelen of je geschikt bent en voldoet aan het competentie profiel ! Ik werk in de zorg en zie veel ellende, verkorte opleiding zou wel mijn interesse wekken

profielfoto

Hoi Lieke, deze voortestjes en de selectieprocedure zijn strikt van elkaar gescheiden. We zijn nog niet zover dat we bijvoorbeeld kunnen garanderen dat jij het zelf bent die nu deze emotie-test heeft ingevuld in plaats van iemand anders. Om maar een niet onbelangrijk dingetje te noemen :)

profielfoto

Ik denk altijd , als je iets graag wil , dan kun je het ! Is dat ook zo Als je bij de politie wil ?

profielfoto

@Margreet, de juiste instelling is zeker van toegevoegde waarde. Uiteraard zal uiteindelijk de tests tijdens de selectieprocedure bepalen of je geschikt bent.

profielfoto

Ik heb geen diploma maar zou dolgraag agent willen worden wat nu?

profielfoto

Hoi Jack, diploma's zijn wel noodzakelijk als je bij de politie wilt werken. Zonder diploma's kun je helaas niet solliciteren.

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen