Nieuwe test online: Check je betrouwbaarheid en geschiktheid

Als je bij de politie wilt werken moet je van onbesproken gedrag zijn. Je hebt tenslotte een verantwoordelijke voorbeeldfunctie, als agent op straat, maar ook als medewerker achter de schermen op het bureau of bij de recherche. Op Mijn Kombijdepolitie staat een nieuwe test klaar die checkt hoe groot het risico is dat jij de politie in diskrediet zou kunnen brengen.

Ga naar Check je betrouwbaarheid en geschiktheid en log in.

 

49 reacties

profielfoto

De politie in diskrediet brengen. Nou nou. Dat hebben ze bij werving, P&O en eenheid Rtd al gedaan wat mij betreft. Door verkeerde informatie kan ik niet meer meedoen aan een sollicitatieronde en moet ik opnieuw een profiel aanmaken. Wat een administratieve flauwekul.

profielfoto

Hoebedoel je althof? En waneer heb je gesolliciteerd?

profielfoto

10 jaar als vw inzet is niet genoeg om een betaalbare baan bij de politie te krijgen wat dan wel.

profielfoto

De link doet het bij mij helaas niet! Hoop snel op een nieuwe vacatures met de functie hoofdagent. Kan niet wachten tot ik kan beginnen!

profielfoto

Je kunt de test ook vinden onder het kopje Test jezelf onder check je... We weten niet wanneer er vacatures voor hoofdagent komt. Maar via de vacaturealert word je op de hoogte gehouden.

profielfoto

Kan solliciteren wat ik wil. Harde werker zijn. Altijd op tijd zijn. Maar zonder diploma kom ik nergens. Mooie wereld dit met oh zo goede kansen. Leuk hoor "kom bij de politie" Nou ik ben hier maar zie niets en de testen slaan nergens op. Ben geen opgever maar heb het nu wel gehad met solliciteren en afwijzingen krijgen door geen diploma te hebben. Bah.

profielfoto

hou vast aan je hoop en enthousiasme! Want ook al zouden er morgen vacatures komen, dan duurt het nog een kleine eeuwigheid voordat je weet of je überhaupt mág beginnen.

profielfoto

Komen geen vacatures meer.

profielfoto

Nieuwe manier van reageren op berichten is trouwens een welkome toevoeging, top!

profielfoto

Wat bedoelt u daarmee?

profielfoto

Pff... Alweer meer meer dan een half jaar terug.. Ik denk dat ik bedoelde dat je niet langer "@naam" hoefde te typen, in de hoop dat deze persoon dat zag. Vanaf toen kon je direct reageren op elkaars berichten, zoals ik nu doe =P

profielfoto

@ kilian, Ik hou zeker vol en blijf solliciteren! Ik kom er nog wel tussen.. Misschien niet nu maar ze zien me zeker terug! Ik zag dat je ook al een tijd bezig was met solliciteren. Ben je ondertussen al door of nog bezig? En @ saidali Er komen nog genoeg rondes. Het is alleen steeds afwachten wanneer.

profielfoto

Haha, grappig dat het je opgevallen is! Weet sinds m'n 13e dat ik agent wil worden maar vorige sollicitatieronde (voor de start in februari) was pas de eerste keer dat ik kon solliciteren omdat ik voorheen m'n havo diploma nog niet had. Hoe graag ik het ook wilde, ben niet door de briefselectie gekomen. Eigenlijk ook wel logisch omdat ik qua kennis van andere culturen weinig (zeg maar gerust niks) te bieden had. Daarom ben ik 3 weken geleden begonnen met een studie waar ik die kennis wel opdoe! Dus ik ga het gewoon iedere sollicitatieronde proberen totdat ze helemaal gek van me worden :D

profielfoto

Ja dat is lastig. Ik wilde voor de stop ook al solliciteren maar vond mezelf te jong qua levenservaring. Daarom had ik toen de keus gemaakt om eerst sociaal cultureel werk te gaan studeren. Hier heb ik veel culturele kennis opgedaan en heb ik veel probleem situaties mogen oplossen in focus wijken. Erg interessant en leerzaam! Enige nadeel aan die keuze is dat ik nu mega lang moet wachten hahaha. Achja de aanhouder wint! Mag ik vragen wat je nu bent gaan studeren

profielfoto

Ik snap je keuze volkomen! Ik lees regelmatig blogs waarin je een reëel beeld krijgt van in wat voor situaties je terecht kan komen als agent, en dat is op z'n zachts gezegd niet niks. Ook al houdt politie er rekening mee, en sturen ze je als aspirant niet naar de 'zwaarste' meldingen, de kans dat je er alsnog mee geconfronteerd wordt is simpelweg vele malen groter dan wanneer je een burgerbaan hebt. Een beetje levenservaring kan dan helpen, maar biedt natuurlijk geen garantie. Ik studeer nu voor leraar maatschappijleer. Ik krijg in het eerste jaar al vakken als cultuur en socialisatie, wereldreligies en sociologie. Super handig natuurlijk voor mijn toekomstige sollicitatie(s).

profielfoto

[ Bericht verwijderd door beheerder ]

profielfoto

Bestaat deze test betrouwbaarheid en geschiktheid slechts uit één vraag?????? Boeiend zeg!!! Ik hoop overigens ook dat het politieapparaat eerdaags administratieve/secretariële/BOA-vacatures heeft. Dat zou toch wel erg leuk zijn en voor mij perspectieven openen.

profielfoto

Ik ben zeer benieuwd of en wanneer er vacatures vrijkomen. Ik heb de keuze gemaakt om te wachten tot ik meer levenservaring heb en meer kennis. Nu begin ik te twijfelen of dat wel zo'n goede keuze is geweest. Ik ben ook begonnen met kijken naar andere carrièremogelijkheden zoals defensie. Ik ben benieuwd wat er gaan gebeuren!

profielfoto

Heey jacob ik was nog te jong voor de politie dus heb ik voor defensie gekozen ik doe daar nu een opleiding voor maar mijn hart ligt toch echt bij de politie het is echt heel wat anders maar als je het leuk vind kun je binnen defensie ook zo veel doen (sorry voor mijn spelling ik ben dyslectisch)

profielfoto

@Jacob van den Bent helaas weten wij dus niet wanneer er weer vacatures komen maar als je een vacaturealert hebt aangemaakt ontvang je bericht wanneer een voor jou interessante vacature vrijkomt.

profielfoto

Even een andere vraag. Als je bij de Politie wilt mag je dan een zichtbare tattoage hebben? Want ik zie dat namelijk wel bij sommige agenten.

profielfoto

Beste Davey, Politiemensen moeten neutraal gekleed zijn, gezag uitstralen en geen veiligheidsrisico’s lopen door sieraden. Zichtbare tatoeages, zichtbare piercings en grote sieraden passen daar niet bij. Heb je een grote tatoeage op bijvoorbeeld je onderarm, dan verwacht de politie van je dat je niet met ontblote onderarmen in uniform werkt.

profielfoto

Dank u wel voor de snelle reactie. Dus als ik het goed begrijp mag een kleine tekst op de binnenkant van je onder arm wel en hoef je niet te bedekken?

profielfoto

Beste Davey, De tatoeage mag niet zichtbaar zijn. Een tatoeage op de onderarm kun je bedekken met een shirt met lange mouwen.

profielfoto

hoi ik wil zo graag bij de politie het is echt mijn vak m'n hart ligt daar, maar het vervelende nadeel is dat ik MBO 3 moet hebben. dit heb ik niet alleen niveau 1 en 2 verschillende opleidingen. jullie kunnen dit niet anders oplossen he? want eigenlijk zou ik dus eerst een opleiding voor niveau 3 moeten doen van 3 jaar en dan pas kan ik aan de slag voor politie. Dit is wel erg jammer.. hoeveel tijd zit er tussen dat er weer een vacature vrijkomt?

profielfoto

Hoi Macy, inderdaad is het echt noodzakelijk dat je een diploma op niveau 3 moet hebben om in te kunnen stromen op niveau 4. De verwachting is dat er in 2016 zeker weer vacatures gaan komen. Maar via je vacaturealert ben je als eerste op de hoogte ;-)

profielfoto

Oké dan doe ik dat, ik weet genoeg. Dankjewel en wacht snel op een vacature alert. Maar kan ik dan alsnog solliciteren op de vacature? Als ik nog bezig ben met een opleiding?

profielfoto

Je moet over een diploma beschikken als je solliciteert op de vacature voor hoofdagent.

profielfoto

U zei dat er naar verwachting in 2016 weer vacatures komen. Kunt u al zeggen of dit begin 2016 is? Of pas later in 2016?

profielfoto

Beste David, dat is niet bekend. Je kunt het beste hiervoor een vacaturealert aanmaken dan ben je op de hoogte zodra er vacatures zijn.

profielfoto

Goedendag, Ik wil graag de overstap maken naar blauw. Echter loop ik stuk op een aantal lijnen gezien ik vanuit Defensie overwil naar jullie. 20-04-2016 ben ik 7 jaar werkzaam bij de Landmacht en wil graag de overstap maken. Is dit mogelijk conform contract overgave? * Loonbehoud in studie / opleidings periode. Graag verneem ik uw reactie. Om heel eerlijk te zijn gaat de voorlichtings avond meer werken als obstakel dan dat het een meerwaarde heeft voor mij. Ervaring met uniform & geweldspiraal etc is mij ruimschoots duidelijk. En persoonlijke vragen ging via het 088 nummer. Is dit alsnog verplicht om de overstap te maken? Want eerst mogelijke plek is volgend jaar.

profielfoto

@Robin, we begrijpen je vraag niet helemaal. Als je vanuit defensie de overstap naar de politie wilt maken, moet je net als ieder ander die niet bij defensie werkt de gehele selectieprocedure doorlopen. V.w.b. loongeld bijvoorbeeld voor hoofdagent: Eerder gewerkt? Heb je voor je aanstellingsgesprek bij de politie twee jaar gemiddeld 28 uur per week gewerkt? En kun je dit aantonen met salarisstroken? Dan wordt hiermee - volgens een standaard berekeningsmethode - rekening gehouden bij het vaststellen van je salaris en wordt een uitzondering gemaakt op bovenstaande. Hiervoor geldt een maximum van € 2.491,-. Het is aan de eenheid waar je gaat werken hoe zij hiermee om gaan. Aanvullende vragen kun je het beste stellen aan 088‐6622300, bereikbaar op werkdagen (frontoffice).

profielfoto

Ik ben van 1992 tot 2008 diender geweest. Van 2006 tot 2008 werkzaam geweest als projectvoorbereider. Na 7 jaar burger leven, mis ik toch het vak. Hebben jullie enige tips voor mij om er weer bij te kunnen komen. Recherche opleiding gehad en genoeg ervaring.

profielfoto

Hallo Lea, je kunt hierover het beste even contact opnemen met het Frontoffice via 088 - 66 22 300. Zij kunnen jou doorverbinden met de juiste persoon.

profielfoto

Dank je wel voor je bericht, gr. Lea

profielfoto

Ik heb de HAVO afgerond, en zal meer dan graag willen solliciteren als hoofdagent. Zijn er naar jullie weten binnenkort vacatures?

profielfoto

Hoi Sayra, op het moment weten wij helaas niet wanneer er weer vacatures komen. Heb je al een vacaturealert aangemaakt op mijn.kombijdepolitie? Dan krijgt je een melding zodra er vacatures aan gaan komen.

profielfoto

Jullie ook allemaal gesolliciteerd? Succes allemaal

profielfoto

Ja! Jij ook! :-)

profielfoto

Wanneer komt de uitslag van de sollicitaties Hoofdagent Noord Nederland online? Dit zou 5 oktober (via de mail) maar er is nog niks binnen.. Ik wacht het af, maar ben erg benieuwd natuurlijk! Groet,

profielfoto

De collega's zijn er nog steeds druk mee, nog even geduld!

profielfoto

Bedankt voor de snelle reactie. Dan wacht ik het nog even af!

profielfoto

Goedenavond ik hen een vraagje ik zou heel graag bij de vrijwillige politie willen maar ik weet niet hoe .. kan iemand mij daar meer over vertellen...

profielfoto

Er is nog geen duidelijkheid rondom de werving van vrijwilligers bij de politie. Er zijn op dit moment dan ook geen functies beschikbaar. Helaas is er ook geen concreet zicht wanneer dat wel gaat komen. Gewoon onze site in de gaten houden en je profiel op mijn.kombijdepolitie.nl waar nodig aanscherpen op: Werken als vrijwilliger - Vrijwilliger surveillance en handhaving of - Andere soorten vrijwilligerswerk

profielfoto

Bedankt voor de informatie

profielfoto

Ik heb een vraagje. Ik wil heel graag een roos als tatoeage op mijn onderarm. Maar als ik het goed begrijp is dit mogelijk maar dan moet je wel met uniform lange mouwen?

profielfoto

Je moet er rekening mee houden dat van je gevraagd kan worden om de tattoo te bedekken. Dit doe je in overleg met je leidinggevende.

profielfoto

Ik zou graag politieagent worden. Dus heb een paar vragen: ben 70 en sportman. Ooit had ik de havo afgerond, door het lange leven geheel opgelost, nergens meer door brand en andere situaties. Zijn de uitgebreide tests voldoende om een beeld van me te krijgen voor de opleiding? Welke kansen heb ik?

profielfoto

Beste Robert, Wij adviseren je om je aan te melden als vrijwilliger bij de politie. Wegens je leeftijd van 70 jaar is een opleiding van 2 jaar en 4 maanden voor de politie kostbaar. Als vrijwilliger zijn er zeker kansen. ^LG

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen