Kirsten trainde met de app PolitieConditie

Kirsten (19) is één van de eerste kandidaten voor de sporttest die getraind heeft met de app PolitieConditie.

“Twee weken geleden heb ik gesolliciteerd en om me voor te bereiden op de selectie ging ik informatie zoeken op kombijdepolitie.nl. Bij de pagina over de sporttest kwam ik op een filmpje over de nieuwe app. Ik dacht meteen ‘dat is handig voor mij’.

Ik ben altijd al sportief geweest; voetbal, paardrijden, hardlopen met intervaltraining. Maar je weet toch niet precies hoe je conditie moet zijn. Daarom heb ik de app gedownload. Normaal heb ik een hardlooprondje van 5 kilometer deels over bos- deels over fietspad. Ditzelfde rondje heb ik ook gebruikt met de trainingen. Ik begon met niveau 1, deze haalde ik met gemak. Bij 2 was het wel iets pittiger maar nog niet heel moeilijk. Omdat ik binnen anderhalve week al voor de sporttest op moest, heb ik training 3 overgeslagen. Bij training 4 en 5 merkte ik toen wel veel verschil. Na deze trainingen had ik echt last van spierpijn. Maar daarna had ik wel zoiets van ‘kom maar op met die sporttest!’.

Vandaag was het dan zover; ik heb het gehaald in een tijd van 3.27 minuten. 18 seconden sneller dan de maximale tijd die je mag halen! Tijdens de test kon ik goed merken waarom bepaalde oefeningen in de app zitten. Zo moet je de rand van de weg aantikken, een oefening waarbij je flink door je knieën moet. Dit herkende ik terug in het verplaatsen van de medicineballen. Ook het duwen en stilzetten van de kar zit verwerkt in de sprints in de app waarbij je sterk moet afremmen en moet omdraaien of achteruit lopen. En de streksprongen komen weer terug als je in de test over de kast moet springen.

Omdat ik al best veel sport kon ik met gemak aan training 1 beginnen, maar als je dat niet doet is het wel handig om van te voren eerst een paar keer hardgelopen te hebben. En ik vond 1,5 minuten uitlopen aan het einde wat kort, om spierpijn te voorkomen heb ik zelf een kwartier lang uitgelopen. Verder vond ik het heerlijk dat ik mijn eigen muziek kon afluisteren tijdens het trainen en de instructies waren heel duidelijk.”

Wil je ook trainen met PolitieConditie? Download ‘m nu in de Google Playstore. Bekijk hier een promovideo.

76 reacties

profielfoto

Goed bezig, gemotiveerde mensen doen het altijd goed!

profielfoto

Het ziet er allemaal goed uit. Hoopelijk word je een goede agente.

profielfoto

Welke app is dat als ik mag vragen, ik wil graag politie opleiding gaan doen dus wil goed in vorm zijn

profielfoto

PolitieConditie app, verkrijgbaar in de Google playstore van Android toestellen.

profielfoto

Deze app kan niet op de Iphone?

profielfoto

De app is nog niet beschikbaar voor Iphone. We zijn er wel mee bezig, maar nog even geduld...

profielfoto

zit al een jaar te wachten op een vacature.

profielfoto

Net gedownload, kijken of het mij kan helpen!

profielfoto

Leuk Simon, ben benieuwd!

profielfoto

Net als 'kelly martin', zit ik inmiddels ookal een jaar te wachten op vacatures voor agent of hoofdagent... Kan 'kom bij de politie' misschien reageren en vertellen hoe het uitzicht op vacatures is?

profielfoto

Er is zoveel nood in het land en als ik dan mensen zie die meer dan een jaar wachten. Dan weet ik niet of dat helemaal juist is. Ik weet dat dat met bezuinigingen te maken heeft. Maar ik heb ook een gezin te onderhouden dus ik weet niet of ik een jaar kan wachten

profielfoto

Hoi Coen, een van de redenen voor het opzetten van dit kanaal Mijn Kombijdepolitie was dat het uitzicht voor ons ook niet helemaal duidelijk is. Juist omdat de 'ommekeer' vrij plotseling kan komen is het handig om met jullie in contact te blijven en geinteresseerden snel te kunnen bedienen als het zover is!

profielfoto

Hoi Rob, het is inderdaad herkenbaar dat de financiële onzekerheid mensen doet besluiten om niet voor de politie te gaan. Heel jammer ja! Uiteraard is het goed dat de politie op het allerhoogste politieke niveau op de agenda staat. Gevolg is dan wel - net als met alle politieke beslissingen - dat dit voor individuele betrokkenen vervelend kan uitpakken.

profielfoto

net de app gedownload, nu snel beginnen maar

profielfoto

ja dat is ook het gene dat me dwars zit. jullie maken reclame voor banen bij de politie. of word agent en dit dat. en ook ik zit al ongeveer ander half jaar te wachten tot er een vacature vrij komt? ik wil heel graag agent worden. en ben er ook voor aan het trainen. maar ik wil niet dat het een doelloos iets word.. hoop dat er snel vacatures vrij of bij komen....

profielfoto

Hoi Rick, inderdaad heel vervelend voor iedereen maar helaas weten wij ook niet meer. Het is sowieso handig om iets anders te gaan doen (of te blijven doen) aangezien de kans ook bestaat dat je, als er weer vacatures zijn, niet door de selectieprocedure komt en gewoon verder moet met je opleiding of huidige baan.

profielfoto

Ik wil graag fulltime tot er weer opleidingen hoofdagent zijn administratief medewerker bij jullie worden, waar kan ik solliciteren of is het handiger om contact op te nemen met verschillende bureaus? Wanneer komt de app voor de iphone? gr lysanne

profielfoto

Hopen dat de app zo snel mogelijk is te verkrijgen op de Iphone. Ik wil namelijk zodra er vacatures zijn solliciteren.

profielfoto

[ Bericht verwijderd door beheerder ]

profielfoto

Sorry Lysanne maar het berichtje over de IPhone was voor Ilja bedoeld! Voor wat betreft burgervacatures, ook die staan op www.kombijdepolitie.nl. Vanwege de reorganisatie en de bezuinigingen bij de politie zijn er weinig administratieve functies. Open sollicitaties e.d. hebben geen zin omdat alle vacatures bij de politie op onze site staan.

profielfoto

Ilja, de app voor de IPhone komt in oktober! Uiteraard kun je nu vast gaan sporten zodat je basisconditie al goed is!

profielfoto

De app is gedownload! Ziet er goed uit! Ik geef zelf 2 keer in de week bootcamp training. Dus misschien kan ik er wel wat bewegingsvormen van mee pikken! Al is dat laatste woord misschien niet zo'n handige woordkeus op deze site.. Ga zo door, en ik hoop dat er binnenkort een keer een vacature vrij komt.

profielfoto

Ik hoop dat het mij ook zo goed afgaat, maar eerst hopen dat de vacature stop stopt.

profielfoto

ik ga me ook fit trainen ik hoop toch dat ik nog een keer bij de politie kan komen werken

profielfoto

Succes Ingel! Je conditie op peil brengen en houden is al een stap in de goede richting!

profielfoto

Ik hoop dat er snel vacatures vrij komen!

profielfoto

Hoe lang bestaat deze app al? Want ik was een maand of 3 geleden op een voorlichting en toen zou hij zeer binnenkort verschijnen. Nu lees ik in het verhaaltje hierboven dat de persoon in kwestie al de sporttest e.d. heeft gedaan m.b.v. de app. En dit terwijl er al in geen tijden vacatures zijn. Hoe kan dit?

profielfoto

@bernd, de sportapp is inderdaad gelanceerd. Er zijn vacatures voor vrijwilligers, en zij kunnen met deze app trainen voor hun sporttest. Er zijn inderdaad geen vacatures voor agentfuncties.

profielfoto

Ik heb de app ook gedownload, hij is echt super! en ik hoop dat er snel weer vacatures komen, al duurt het bij mij nog even voor ik de leeftijd heb om politie te worden ;)

profielfoto

Ga binnenkort naar de sportschool omdat de app nog niet op Iphone is. Moet sowieso wachten op een vacature, ik hoop wel dat die binnen afzienbare tijd beschikbaar zijn.

profielfoto

Net level3 gehaald van politieconditie app :>) maar hetb duurt nog ff voor ik kan solliciteren enz. Ik ga maandag pas beginnen met mijn 2e jaar van de HAVO :-( jammer, maar misschien hoef ik dan niet zo lang te wachten voor vacatures ;-) Groetjes, Lianne

profielfoto

@Lianne, dan heb je in ieder geval de juiste conditie voor de sporttest!

profielfoto

Ja misschien wel, ik hoop het in ieder geval wel.:D maar eerst nog minsten 4 jaar naar school te gaan...

profielfoto

4 jaar is wel een heel lange aanloop ;-) Maar je bent er nu dus al serieus mee bezig en dat juichen we alleen maar toe!!!

profielfoto

Daar kan sectie sport Defensie een voorbeeld aan nemen!

profielfoto

hahah oke, mooi zo!! :D groetjes...

profielfoto

Gelukkig komt binnenkort de app ook uit voor de iPhone. En hopelijk komen er snel vacatures voor agent, ik wacht nu al ongeveer 1,5 jaar. Hopelijk mogen we binnenkort beginnen met solliciteren.

profielfoto

heb hem gedownload, ik word de eerste agent met een kingsize afro haha.,

profielfoto

Goed Bezig mooie teks

profielfoto

Oke dit klinkt erg zwaar maar vind het echt goed van je dat je dit kan ik zou het denk niet kunnen

profielfoto

Hallo ik heb een vraag: ik heb net een nieuwe telefoon gehaald mede om de sport app te downloaden maar na vele malen proberen lukt het niet om de app op de telefoon te krijgen, is het ook mogelijk om het bestandje via je mail adres toegestuurd te krijgen zodat ik het op mijn mp3 speler kan zetten? Wil super graag aan de slag ( ben al goed bezig maar wil nog beter worden!!)

profielfoto

@Judith Dijksma, krijg je een melding als je de app wil downloaden? Belangrijk is om nog even te controleren welke android versie je hebt, zit er een oude versie op dan kun je wellicht een nieuwe downloaden. We kunnen de app helaas niet doorsturen voor mp3....

profielfoto

Ik hoop dat binnenkort de app voor Iphone uitkomt. ik wil na 18 jaar trouwe dienst bij een dezelfde werkgever een carrièreswitch maken richting agent, of hoofdagent. Hoop dat er binnenkort wat banen op de site verschijnen om op te solliciteren.

profielfoto

Een mooie app om je conditie te behouden! Ik kom zelf van het Opleidingen Centrum Koninklijke Marechaussee af! Was het niet voor mij ( 6 weken voor het einde), hoop binnenkort te beginnen binnen de politie. Hoop dat er snel vacatures vrij komen, enig idee hoelang het zou kunnen gaan duren? Ik wacht af.

profielfoto

@ Nicky Voor 2014 is een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Op dit moment worden de kandidaten van wie de sollicitatieprocedure eerder dit jaar is stilgezet benaderd om deze plekken te vervullen. Er is geen zicht op openstelling van vacatures.

profielfoto

Oke, jammer! Gaan we ons ondertussen focussen op een ander beroep, en zullen we afwachten wat er bij de politie gebeurd.

profielfoto

@Nicky, Dat is een verstandige keuze. En via de vacaturealert van deze site kun je op de hoogte blijven wanneer er wel vacatures komen.

profielfoto

Ik heb vaker afscheid moeten nemen dan ik had gewild, maar wie niet? Hoe vaak we het ook doen, en al dient het voor een groter doel het blijft pijn doen! We zullen nooit vergeten wat we opgeven maar moeten doorgaan want dat zijn we onszelf verplicht. We mogen onszelf niet laten leiden door de angst voor het volgende afscheid want de kans bestaat dat er geen eind aan komt. Het gaat erom dat je elk afscheid positief ziet, als een nieuw begin! Nieuwe Leven : Nieuwe Kansen afz: Vishano Bhoendie

profielfoto

Vacature alert ingesteld. Nu maar hopen dat er snel een vacature vrij komt bij de Recherche. Ik ben toe aan een carrière switch!

profielfoto

Thanks voor de tip! Ik heb hem nu voor op mijn Iphone :D Trainen maar!

profielfoto

Hallo, ik ben nu 14 jaar oud en wil graag in de toekomst voor de politie werken, welk level van de app zou ik aan moeten kunnen op mijn leeftijd? en zullen er in een periode van 4 jaar misschien meer vacatures komen? Groeten Arie Rinsema

profielfoto

Allereerst wil ik even zeggen dat deze sportapp super goed werkt! Ik ben op dit moment al met niveau 5 bezig! Nou wil ik al mijn hele leven bij de politie werken, maar er komen maar geen vacatures vrij. Is er enig zicht op of er ook daadwerkelijk plaatsen vrijkomen voor de opleiding politiekundige? Groetjes Esra

profielfoto

Politiekundigen zullen in de toekomst zeker wel weer geworven worden, Esra!

profielfoto

Dat is fijn om te horen! Het probleem is alleen dat ik op dit moment in 6 VWO zit en mij voor februari 2014 al moet hebben aangemeld voor een vervolgopleiding...

profielfoto

Wanneer er weer vacatures komen voor politieuniform weten wij helaas ook niet. Of dat voor februari is kunnen we niet garanderen.

profielfoto

Hallo ik had een vraag, Ik zit nu in mijn eindexamenjaar en ben rond Mei/Juli klaar. Ik wou dus graag ook bij de Politie komen werken maar daarvoor moet je voor die Opleiding 18 zijn ( Hoofdagent). Ik vroeg me dus af als er een vooropleiding is welke dat is? Groetjes Aïsha.

profielfoto

Je mag al wel solliciteren als je 17,5 bent. Wij adviseren om - als je niet kunt of wilt wachten - te kiezen voor de vervolgopleiding die je zou kiezen als politie niet zou bestaan, zeg maar. Stel dat je dan niet door de selectieprocedure voor de politie komt dan heb je altijd nog dat alternatief.

profielfoto

Oke, is goed dankuwel!

profielfoto

Komen er jaarlijks "veel" vacatures vrij bij de politie?

profielfoto

Hoi Mandy, afgelopen jaar was er een soort van vacaturestop, maar dat jaar ervoor (2011) ging het om zo'n 1850 nieuwe agenten. Om die plekken te vullen zijn wel meer sollicitanten nodig, omdat de selectie behoorlijk pittig is.

profielfoto

Leuk! heb de app gedownload, nu maar wachten tot er een vacature voor hoofdagent vrij is!

profielfoto

wil graag recherchekundige worden, welke hbo/wo bachelor kan je het beste doen voordat je naar de hbo master recherchekundige kan ? ik doe gymnasium dus verlang wel naar iets op niveau, en nu trainen en wachten op vacatures maar

profielfoto

Voor de recherchekundige moet je in het bezit zijn van een hbo diploma. Voor recherchekundige tactisch kan elke richting. Echter voor bijvoorbeeld recherchekundige digitaal heb je een hbo/wo opleiding op WO niveau nodig.

profielfoto

Ik wacht met smart op de vacatures! Ik wil heel graag soliciteren voor hoofdagent, maar dan moet er natuurlijk wel een plekje zijn..

profielfoto

Je zit via mijn.kombijdepolitie dicht bij het vuur. Als er vacatures komen hoor je het hier als eerste! Er wachten met jou nog veel meer mensen op vacatures. Inmiddels staat de teller in mijn.kombijdepolitie.nl al op ruim 23.000 geregistreerde profielen.

profielfoto

Ik zag dat het voorlopig niet mogelijk is mij in te schrijven voor een beroepsoriëntatie Politie dag aangezien alles vol is tot eind april. Wanneer staan de volgende dagen op het programma?

profielfoto

@Sabrian, meestal aan het einde van de maand, maar als je je hebt aangemeld voor een alert dan ontvang je van te voren bericht. Je moet er wel snel bij zijn, het zit zo weer vol.

profielfoto

Net de app gedownload :D ga vanavond gelijk beginnen met trainen! Ren normaal 10 km van dus hoop dat het goed gaat komen!

profielfoto

Heb nog een vraag, komen er veel vacatures vrij voor hoofdagent? Ik kan nu zoiezo nog niet beginnen ik heb dit jaar wel mijn havo-diploma gehaald, maar ben nog maar 17 en word in december pas 18:(. Kan iemand mij alsjeblieft vertellen of er vacatures vrij komen en wanneer je dan eventueel kan beginnen met de opleiding?

profielfoto

@Donna, Leuk om te lezen dat je de PolitieConditie sportapp gedownload hebt. Helaas weten wij ook niet wanneer er weer vacatures voor hoofdagent komen. Heb je je aangemeld voor de vacaturealert op deze site? Dan word je op de hoogte gehouden wanneer er weer vacatures zijn.

profielfoto

Oke, dankuwel!

profielfoto

Wat leuk om al jullie reacties terug te lezen over mijn ervaring met de conditie app! Ik ben nu net iets meer dan een jaar in de studenten opleiding van de Vrijwillige Politie. En heb het reuze naar mijn zin! Ik sta in Hilversum en het team is fantastisch. Ik kan dit goed combineren met mijn huidige baan, en wie weet in de toekomst een beroeps te worden!

profielfoto

@Kirsten, leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Succes nog met het laatste stukje van de opleiding...

profielfoto

Wat leuk om te leze!!

profielfoto

Wanneer zal de app beschikbaar zijn voor IOS 11? Ik train nu al zonder app maar zou graag willen weten of het nog veel verschil maakt.

profielfoto

Hi Dylano, bedankt voor je bericht. We zijn druk bezig met een nieuwe website en een nieuwe lay-out. De vernieuwing van de app willen we hier aan koppelen. Helaas is de verwachting dat dit niet op korte termijn is gerealiseerd. Tot die tijd kan je mogelijk met een ouder toestel oefenen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Met vriendelijke groet, Team Werving^JTH

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen