Blogs op blogspot

Op Facebook en Twitter kun je de verhalen en ervaringen van veel politieagenten lezen. Al deze (nieuwe en oude) blogs staan nu verzameld op blogspot.nl. Hier vind je alle spannende, ontroerende, heftige, emotionele en grappige gebeurtenissen die politiestudenten, praktijkbegeleiders en ervaren politieagenten dagelijks op straat meemaken.

Neem ook een kijkje achter de schermen: http://www.kombijdepolitie.blogspot.nl/

60 reacties

profielfoto

Leuk om te lezen!

profielfoto

Ja

profielfoto

weet iemand hoe ik me kan aanmelden voor hoofdagent? Bedankt

profielfoto

Wachten op vacatures hiervoor, Nathacha! En die krijg je het eerste via dit kanaal!

profielfoto

Hoop dat er snel functies vrijkomen, ga er vanuit dat dit kanaal met een rede is gemaakt

profielfoto

Hopen wij ook D.J.L. Wanders! Wij wachten af en je krijgt bericht zodra er weer vacatures zijn.

profielfoto

Wil zó ontzettend graag aan de slag bij de politie! Wacht in spanning af!

profielfoto

wachten op vacatures voor agent/politiemedewerker, zodat ik kan proberen te solliciteren in mijn buurt. Na ik mijn opleiding op het MBO heb afgerond natuurlijk. :)

profielfoto

Ik hoop ook dat er snel vacatures vrij komen. Ik ben net afgestudeerd van de studie HBO toegepaste psychologie en het lijkt mij erg leuk om deze uit te breiden bij de politie!

profielfoto

Hoi Marit, dat is een geschikte vooropleiding voor de functie van recherchekundige, hoewel daarvan niet bekend is of er nog vacatures gaan komen. Maar als je je (ook) inschrijft voor 'werken in de opsporing' in Mijnkombijdepolitie ben je als eerste op de hoogte!

profielfoto

Hoe lang kan het duren voordat er een vacature is voor politiekundige? Langer dan een half jaar of een jaar? Want anders moet ik me misschien wel voor een andere opleiding opgeven.

profielfoto

Dat kunnen we helaas nog niet aangeven. Het kan een half jaar duren maar kan ook eerder. Zodra er weer vacatures zijn sturen we een bericht via mijn.kombijdepolitie.nl.

profielfoto

Ik kan niet wachten tot er weer vacatures vrijkomen. Ik heb de opleiding Sport en Bewegen niv.4 afgerond, en wil graag verder als Hoofdagent. =)

profielfoto

Ik ga nu pas naar 4Mavo :) Dus kan nog wel even wachten.

profielfoto

Ik hoop dat er zo snel mogelijk een opleidingsplaats vrij komt in het politiekundige( bachelor)

profielfoto

Geduld, geduld... :)

profielfoto

al meer dan jaar aan het afwachten wanneer er een geschikte vacature vrijkomt. Ik weet niet wat ik moet doen, nog steeds afwachten of aan een andere opleiding beginnen.. anders ben ik over een jaar nog steeds aan het afwachten..

profielfoto

Hoi Sidem, het is sowieso goed om iets anders te gaan doen, als er weer vacatures zijn kun je gewoon solliciteren, mocht je aangenomen worden is dat mooi maar mocht je worden afgewezen kun je gewoon doorgaan met je andere opleiding en het later nog eens proberen.

profielfoto

Ook voor mij is het allemaal erg spannend. Ik ga nu naar het laatste jaar van de opleiding sport coördinator geüniformeerde beroepen (CIOS- SCUB mbo niveau 4). Hier in hebben wij de landelijke normen betreft AZV theorie en praktijk toets afgesloten, pepperspray ervaring gehad, schieten bij het IBT Drachten en ga maar door. Ik ben meer dan gemotiveerd en enthousiast om te kijken waar mijn mogelijkheden liggen bij de politie, ik kan niet wachten!

profielfoto

Goed bezig Wouter! Zodra de vacatures er komen brengen we je op de hoogte.

profielfoto

Hallo, is er nog steeds een in de vacatures van recherchekundigen?

profielfoto

Hallo, ik wil echt heel graag bij de politie maar ik weet niet of mijn leeftijd een probleem vormt als ik op een vacature solliciteer ? Ik ben afgelopen juli net 40 geworden. Ik werk nu in de beveiliging voornamelijk bij evenementen/festivals wat overigens ook heel leuk werk is maar ik zie werken bij de politie toch weer een stapje hoger voor mijzelf en daarbij kan ik iets voor de maatschappij betekenen en kan ik mijzelf ook verder ontwikkelen als mens. Gr. Gerard

profielfoto

Geachte Dat is niet helemaal waar wat de politie vertelt dit moment, er is echter wel een leeftijd aan verbonden, maar dat mogen zij niet toegeven Ik heb namelijk al gesolliciteerd als vp in het noorden, na de avond van bewust blauw werd ik gebeld met de mededeling dat zij het niet zagen zitten omdat een opleiding ongeveer drie jaar duurt, ik niet lang van hun activiteiten gebruik kon maken, ik al snel te oud was voor het politie werk.en dat ik de verdere sollicitatie maar stop moest zetten, en ook dat de politie een zeer hoge sporttest grens heft er geen pardon is voor ouderen, ook dat zij niet met alternatieven komen van hoe en wat, ik ben nu ondertussen 56 jaar en streef er nog wel steeds na om vp te worden,

profielfoto

Jammer om te horen dat je deze ervaring gehad hebt. Ik ben er natuurlijk niet bij geweest, maar wij wijzen nooit af op max. leeftijd. Belangrijk is dat je fit en gezond bent om het politiewerk een aantal jaar te kunnen doen en dat zal uit de selectieprocedure moeten blijken. Wie niet waagt, wie niet wint zeg ik altijd maar :-)

profielfoto

@Kim, nee helaas nog niet. Wanneer dit weer gaat komen is onbekend. Zodra er weer vacatures zijn sturen we een jobalert. @Gerard, bij de politie hebben we geen max. leeftijdsgrens. Je bent zeker niet te oud om in aanmerking te komen.

profielfoto

Spannend heb er Zin in !!! Hoop dat er snel wat komt

profielfoto

Wachten op vacatures :(( jammer dat het zo lang duurt !!

profielfoto

Maakt het uit welke hbo-opleiding er is gevolgd als iemand solliciteert voor recherchekundige? Ik heb namelijk 2 jaar rechten aan de universiteit achter de rug. Hierdoor voldoe ik niet aan de eisen voor recherchekundige. Iemand die bv. 3 jaar een hbo-opleiding als lifestyle management heeft gevolgd kan dit wel terwijl er feitelijk gezien minder leervermogen voor nodig is om dit te halen.

profielfoto

@ Guus Voor de opleiding tot recherchekundige moet je minimaal in het bezit zijn van een hbo-bachelordiploma. Welke richting je opleiding is maakt niet zoveel uit, mits je voor een specialisatie kiest. Werkervaring zal ook verschil uit maken. Wanneer je bijvoorbeeld voor de richting algemeen tactiek solliciteert zul je eerder in aanmerking komen met een volledige rechten opleiding dan met lifestyle management. Al kan het uiteraard zijn dat een eenheid naar een andere specifieke opleiding vraagt.

profielfoto

Ik hoop dat er binnenkort weer vacatures vrij komen!

profielfoto

Afwachten wat er gaat komen ik hoop dat ik niet te oud ben

profielfoto

Ik ben 30 en ben pas afgestudeerd richting Maatschappelijk Werker (HBO). Maak ik een kans om bij de Politie te gaan werken.

profielfoto

@Mohammad Ali, je maakt zeker nog kans. We hebben geen maximum leeftijd, als je de selectieprocedure maar positief afrond.

profielfoto

@Truida, goed dat je dan lid bent geworden van mijn.kombijdepolitie.nl hier ontvang je als eerste de nieuwste vacatures. Succes.

profielfoto

PolitieConditie Test afgerond nu bezig met de opleiding Beveiliger Niv 1 en ondertussen wachten op een vacature Politieagent Hopen dat er snel een komt.

profielfoto

@Ramon, en hoe ging het met de app?

profielfoto

Ik hoop dat er bij de dienst ICT banen vrijkomen

profielfoto

@vanderwalle, misschien is het handig om eens te kijken op https://www.kombijdepolitie.nl/SoortenWerk/Pages/werken-in-de-ict.aspx. Hier vind je een overzicht van ICT vacatures bij de politie.

profielfoto

Hoe kan het dat er helemaal geen vacatures zijn bij de politie? En is het niet zo dat er straks een periode komt van mensen die klaar zijn met de opleiding waardoor er veel ruimte vrij komt voor een nieuwe garde of werkt dat anders?

profielfoto

@Jareau, het klopt dat er momenteel geen vacatures zijn. De opleidingsplaatsen voor 2013 zijn al vervuld. Het kan inderdaad zo zijn dat er over een tijd weer heel veel vacatures vrij komen, maar nu i.v.m. reorganisatie en bezuinigingen nog niet.

profielfoto

Nou, 2013 is bijna voorbij. Hopen dat er in 2014 vacatures zijn! Net afgestudeerd in Toerisme. Maar ik ben toch op zoek naar meer spanning, avontuur en actie. Dus al aan het verdiepen in werken bij de politie! Zeer enthousiast! Enig idee waar ik mij nog meer kan laten informeren? Verder ook al bezig met de PolitieConditie app, top!

profielfoto

Beste Carmen, je kunt je aanmelden voor de beroepsoriëntatie politie. Daar krijg je informatie over werken bij de politie. De beroepsoriëntatie politie vind je op www.kombijdepolitie.nl/agenda. Deze voorlichtingen lopen snel vol, maar je kunt je aanmelden hier voor een voorlichtingsalert.

profielfoto

dat is handig ik denk dat ik een keer naar een politievrijwilligers dag ga kijken hoe en wat ik heb diploma windows 98 met cbt 2000 in het pakket en telefoniste/receptioniste opleiding.

profielfoto

@Roelie, als je minimaal een mbo 1 diploma hebt dan kun je solliciteren. We zien je graag een keer op één van de voorlichtingen.

profielfoto

Afgelopen jaar heb ik mijn mbo4 diploma gehaald, en zou graag bij de politie willen solliciteren. Het liefst bij de bereden politie. Nu is mijn vraag: als er vacatures vrij komen is het dan het beste om voor de hbo richting te gaan of toch voor hoofdagent en dan mijn mbo4 opnieuw doen? Bedankt alvast!

profielfoto

@Anne-fleur, als je later door wil stromen naar de bereden politie kun je het beste kiezen voor hoofdagent. Je moet het dan niet zien als je mbo-4 opnieuw doen want het is een compleet andere opleiding. Het staat wel gelijk aan een mbo-4, maar je zult weinig overeenkomsten tegen komen.

profielfoto

@Kom bij de politie, bedankt voor de snelle reactie! Hier heb ik zeker wat aan!

profielfoto

Beste mensen, Is er al enig nieuws over wanneer er weer nieuwe vacatures gaan komen? Ik wil erg graag de bachelor politiekundige gaan volgen en ik hou alle nieuwtjes ook al erg lang in de gaten, maar heb nog steeds niets gehoord over nieuwe vacatures. Ik weet dat er op dit moment geen vacatures zijn. Maar wat ik bedoel; is of er al recenter nieuws is wanneer de verwachting is dat die weer gaan komen.

profielfoto

Nee helaas er is geen recent nieuws.. afwachten net als iedereen.

profielfoto

Oke bedankt voor het antwoord, dan inderdaad nog maar verder afwachten!

profielfoto

Is het mogelijk dat er rond deze tijd weer vacatures vrij komen i.v.m. de meeste een nieuwe opleiding zoeken of gaan ze daar niet van uit?

profielfoto

omdat de meeste opleidingen worden afgerond komen er dan ook meer plekken vrij?

profielfoto

@Thijs Er is geen direct verband tussen vacatures en opleidingsplekken. De korpsleiding bepaald wanneer er vacatures open gaan. Helaas weten wij nog niet wanneer dit is. Heb je je aangemeld voor de vacaturealert?

profielfoto

Heb mijn mbo niveau 3 sport en bewegen afgerond, daarna wilde ik graag bij de politie maar net op dat moment werden er vacatures ingetrokken vanwege bezuinigingen. Open dagen lopen ook snel vol, maar moet je aan een open dag hebben voldaan wil je uberhaupt je kunnen inschrijven op een vacature die misschien vrijkomt as hoofdagent ?

profielfoto

@Timber, je hoeft niet bij een voorlichting geweest te zijn om te kunnen solliciteren. De Beroepsoriëntaties Politie zijn puur ter oriëntatie en om een duidelijk beroepsbeeld te krijgen wat je wellicht kan helpen bij je sollicitatie. Je mag dus ook solliciteren als er vacatures zijn als je niet bij een voorlichting geweest bent.

profielfoto

Hoi ik zit nu in 4 vmbo GT ik heb een keuze om mbo te doen of havo ik zou op het cios de scub opleiding willen doen voor coördinator geüniformeerde beroepen ik zou graag bij de politie, devensie enz. mensen willen opleiden of zelf het vak in gaan ik twijfel ook nog tussen een ander beroep ook in de sport. Zouden jullie mij Miss kunnen helpen? Wat zou handiger zij. Havo of mbo? Groetjes Carmen

profielfoto

@Carmen, met een afgeronde havo of mbo-4 kun je reageren op de functie van politiekundige. Je zou je kunnen afvragen waar je het meest aan hebt als je net niet door de slectieprocedure van de politie heen komt, die best zwaar is. Misschien kun je dan beter kiezen voor een mbo-4 in de sportsector, want dan zou je daar gericht werk in kunnen zoeken. Maar wij zijn natuurlijk geen decaan, je school vervolgkeuze kun je beter bespreken met de decaan/studiebegeleider van je huidige school. Veel succes alvast!

profielfoto

@Marco De selectieprocedure start met de beoordeling van de online sollicitatieformulieren. In de briefselectie worden sollicitaties beoordeeld op onder meer studierichting, relevante werkervaring, kennis van etnische groepen en culturen en woonregio.

profielfoto

Ik heb de HBO opleiding International Business and Languages afgerond. Kan ik met deze vooropleiding solliciteren op de functie Recherchekundige? De functie spreekt mij zeer aan!

profielfoto

Hoi Michel, ja, daarmee voldoe je aan de vooropleidingseis ('een' hbo-diploma).

Voeg een reactie toe

Om dit te kunnen doen moet je Inloggen of een Profiel aanmaken als je die nog niet hebt.

Inloggen